PNL: Fuga majorităţii parlamentare la votul moţiunii pe Justiţie, un comportament infantil

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că majoritatea parlamentară a dat dovadă de un comportament „infantil”, prin fuga la moţiunea simplă la adresa lui Tudorel Toader. Preşedintele PNL a precizat că PSD-ALDE a dovedit că nu mai are încredere în proprii parlamentari.

164 afișări
Imaginea articolului PNL: Fuga majorităţii parlamentare la votul moţiunii pe Justiţie, un comportament infantil

PNL: Fuga majorităţii parlamentare la votul moţiunii pe Justiţie, un comportament infantil

„Tema este cea legată de fuga majorităţii parlamentare la moţiunea împotriva lui Tudorel Toader. Este un comportament infantil, este fără precedent ca parlamentarii aparţinând unei majoritări guvernamentale să fugă de la votul unei moţiuni împotriva unui ministru în condiţiile în care cvorumul este asigurat de parlamentarii majorităţii, iar acest comportament ne arată că nu mai au încredere în proprii parlamentari”, a declarat Ludovic Orban,miercuri la Parlament.

Liderul PNL a adăugat că PSD a împiedicat Parlamentul să îşi exprime opinia faţă de ministrul Justiţiei.

„Condamnăm ferm această atitudine prin care Parlamentul a fost împiedicat să îşi exprime voinţa privitoare la un ministru care a provocat sistematic atacuri împotriva independenţei justiţiei, care a creat probleme României pe plan internaţional şi care a generat o opoziţie totală în societate faţă de agresiunea permanentă împotriva magistraţilor şi statului de drept. Considerăm că această fugă a majorităţii este cu atât mai gravă cu cât se ştie că în curând urmează să aibă loc Consiliul UE formaţiunea Justiţie şi afaceri interne, în care este posibil ca ministrul Justiţiei care putea să fie demis în urma moţiunii simple să continue să reprezinte România şi să facă lucruri împotriva intereselor României”, a completat Orban.

Întrebat despre parlamentarii PNL care au lipsit, Orban a susţinut că oricum nu exista cvorum, din cauza lipsei de parlamentari din majoritate.

„Nu cunosc prezenţa, dar cvorumul de şedinţă este asigurat de parlamentarii care fac parte din majoritatea parlamentară. Eu nu ştiu exact care sunt parlamentarii, îi ştiu pe cei care au absentat motivat. Dar de la putere au absentat toţi. Nu cunosc exact în ce măsură au fost prezenţi s-au absenţi. Nu se poate spune despre cineva că a lipsit sau nu a lipsit atâta timp cât nu s-a exercitat votul. Când ai un număr sub jumătate plus unul dintre membrii care compun o Cameră nu poţi asigura cvorumul. Nu participă întotdeauna la votul de control parlamentarii, poate au ieşit din sală”, a conchis Orban.

Votul asupra moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, intitulată de PNL, a fost amânat miercuri, după ce PSD a decis în şedinţa de grup să nu se prezinte în sală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici