PNL: Nu suntem în Spaţiul Schengen din cauza Guvernului PSD-ALDE

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri că ministrul de Interne Carmen Dan a minţit în legătură cu discuţia asupra Schengen pe care a avut-o în cadrul Consiliului JAI şi că actualul Guvern este principalul vinovat pentru care România nu este în Spaţiul Schengen.

650 afișări
Imaginea articolului PNL: Nu suntem în Spaţiul Schengen din cauza Guvernului PSD-ALDE

PNL: Nu suntem în Spaţiul Schengen din cauza Guvernului PSD-ALDE

"A minţit cu neruşinare şi ştim lucrul acesta. Deci pe agenda Consiliului UE pe JAI nu a existat acest subiect pe ordinea de zi, nu s-a discutat nici măcar informal. Deci este o minciună gogonată şi asta am şi reproşat Guvernului României, că nu şi-a sumat răspunderea de ase bate pentru români şi de a încerca să atingă acest obiectiv al României de aderare la Spaţiul Schengen.

Toţi românii trebuie să ştie că astăzi nu suntem în Spaţiul Schengen numai şi numai din cauza Guvernului PSD-ALDE, din cauza atitudinii ostile pe care o au faţă de tot ce înseamnă valoare, princpiu, reglementare de la nivelul UE şi conflictul pe care l-au deschis cu instituţiile europene e un conflict care se datorează atitudinilor complet anti-europene. Principalul vinovat pentru că România nu ete în Spaţiul Schengen este, repet, actualul Guvern care nici măcar nu şi-a fixat ca obiectiv, nici măcar nu a încercat să introducă pe ordinea de zi acest subiect", a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă.

Reuniunea Consiliului JAI s-a desfăşurat joi şi vineri la Palatul Parlamentului, în contextul exercitării Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Comisarul european pentru Migraţie Dimitris Avrampoulos a declarat, joi la Parlament, că România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen, adăugând că decizia este una politică şi a cerut statelor membre să dea „undă verde” aderării ţării noastre.

La rândul ei, Carmen Dan a afirmat, că discuţiile în cadrul Consiliului JAI despre Schengen au vizat măsurile necesare pe termen scurt şi mediu care să restabilească buna funcţionare a Spaţiului, în contextul efectelor generate de migraţie şi terorism cu care s-a confruntat UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici