PNL rămâne fără un senator/ Liderul liberal: Un act de dezertare

Senatorul PNL de Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat, joi, că demisionează din Partidul Naţional Liberal, la un an şi jumătate de la înscrierea sa în această formaţiune politică, principalul motiv invocat de acesta fiind nesoluţionarea unei contestaţii de către Curtea de Arbitraj.

2733 afișări
Imaginea articolului PNL rămâne fără un senator/ Liderul liberal: Un act de dezertare

PNL rămâne fără un senator

Vergil Chiţac a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că pleacă din PNL după ce Curtea de Arbitraj a partidului nu a soluţionat contestaţia legată de modul în care s-au organizat alegerile de la organizaţia municipală Constanţa, din luna martie a acestui an.

„Ludovic Orban m-a asigurat acum două luni că va face orice ca să-mi dea un răspuns, cu celeritate. Ori pentru mine celeritate nu înseamnă două luni de zile”, a declarat el.

Vergil Chiţac a contestat la Curtea de Arbitraj a partidului atât organizarea alegerilor pentru şefia organizaţiei municipale, care au avut loc în data de 31 martie, cât şi, ulterior, rezultatul acestora, acuzând că au fost trucate de preşedintele de atunci al organizaţiei judeţene, Gheorghe Dragomir.

De asemenea, senatorul spune că un alt motiv care l-a împins să-şi dea demisia din Partidul Naţional Liberal a fost faptul că ar fi aflat că „cei de la Constanţa” se plâng la Bucureşti de activitatea sa.

„Că din cauza mea partidul nu poate să facă şi să dreagă. Şi atunci le las orizonturi nemărginite politice libere, ca să-şi manifeste leaderhip-ul şi competenţa politică, dacă eu îi încurc”, a mai declarat Vergil Chiţac.

Demisia oficială urmează să fie depusă în cursul zilei de joi la sediul organizaţiei PNL Constanţa.

Fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, contraamiral de flotilă în rezervă, Vergil Chiţac a intrat în politică şi în Partidul Naţional Liberal în primăvara anului trecut, fiind imediat desemnat candidatul PNL la Primăria Constanţa. Tot atunci a fost numit şi la conducerea organizaţiei municipale a PNL Constanţa.

Orban, despre demisia lui Vergil Chiţac din PNL: Un act de dezertare

Preşedintele PNL Ludovic Orban a precizat, joi, că demisia din PNL a senatorului Vergil Chiţac reprezintă un „act de dezertare” faţă de cetăţenii din Constanţa care au avut încredere în el şi l-au mandat să-i reprezinte în Senat.

„Nu mă aşteptăm la un om cu pregătire militară, care e contraamiral, să fugă de pe câmpul de luptă acum când începe cea mai grea bătălie cu PSD şi cu ciracii lor. Nu cunosc niciun motiv (al demisiei, n.r.) Am avut o discuţie cu domnul senator, urma să ne vedem, am auzit şi eu ca şi dumneavoastră de acest demers”, a spus Orban.

„El are în spate încrederea care i-a fost acordată de cetăţeni atât la alegerile pentru primăria Constanţei, când a fost candidatul PNL şi mai avea puţin şi ieşea primar. De asemenea, acum, ca senator, a fost învestit cu votul cetăţenilor români din Constanţa care i-au acordat încrederea să ducă la bun sfârşit un mandat de senator, să îi reprezinte în Parlamentul României. E un act de dezertare faţă de aceşti oameni care au avut încredere în el şi care l-au votat ca senator al PNL”, a adăugat Orban.

Întrebat ce se întâmplă la PNL Constanţa, în condiţiile în care, în afară de Chiţac, a părăsit recent PNL şi Puiu Haşotti, Orban a arătat că urmează să aibă o discuţie cu conducerea acestei filiale.

„Interesant e că s-a petrecut în perioada verii. Probabil sezonul estival a avut consecinţe şi a provocat diferite mutaţii. (...) Voi avea o discuţie cu conducerea PNL Constanţa şi vom vedea exact despre ce este vorba, dar eu nu cred că trebuie să îi tragi de urechi pe cei care muncesc, care sunt în dispozitivul partidului, pentru unii care pleacă de pe câmpul de luptă”, a spus Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici