PNL se va prezenta marţi la consultări

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liberalii vor onora invitaţia preşedintelui Traian Băsescu şi se vor prezenta marţi la o nouă rundă de consultări pe tema modificării Constituţiei.

60 afișări
Imaginea articolului PNL se va prezenta marţi la consultări

PNL se va prezenta marţi la consultări (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va onora invitaţia preşedintelui Traian Băsescu pentru o nouă rundă de consultări, marţi, la ora 18.00, care să aibă loc doar cu prezenţa PNL şi PSD, Crin Antonescu a replicat: "De bună seamă".

"Eu i-am spus la plecare preşedintelui şi i-am spus şi afară când ne-am despărţit, de ce e inacceptabil astăzi, nu de moft, ci pentru că nu putem cauţiona tocmai pe ăia care dau peste cap Parlamentul şi orice principiu şi orice etică politică şi aşa mai departe, dar că în ceea ce priveşte subiectele pentru care doreşte să discutăm este o discuţie oricând fie separat, fie într-o formulă cu partide politice. Dat fiindcă aşa am spus,aşa fac. Doreşte mâine, ne vom vedea mâine (marţi, n.r.)", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă liberalii vor merge în aceeaşi formulă, Antonescu a confirmat.

Întrebat cum comentează faptul că Băsescu a anunţat că va continua să invite independenţii la consultări, Antonescu a precizat că el nu poate să îi cenzureze preşedintelui cu cine vorbeşte, dar el nu acceptă ca PNL să fie pus pe acelaşi plan şi în acelaşi timp cu independenţii.

"Eu nu pot să-i cenzurez lui cu cine vorbeşte, el poate să vorbească, după cum s-a arătat, şi cu Bercea Mondialu. Eu nu pot să-l împiedic să se consulte şi cu Bercea Mondialu şi cu Florin Salam asupra Constituţiei, toată chestiunea este să nu ne pună pe acelaşi plan, în acelaşi timp. Poate să aibă întâlniri cu independenţii. Nu accept eu în acelaşi timp cu independenţii, ca şi cum am avea acelaşi rang de expresie politică", a afirmat Crin Antonescu.

În privinţa faptului că şeful statului a spus că preşedintele PNL a acceptat consultări şi cu independenţii când era vorba de susţinerea lui Iohannis pentru şefia Guvernului, Antonescu a spus că Băsescu l-a criticat aiurea. "Păi m-a criticat, dar m-a criticat aiurea, pentru că atunci nu existau independenţii, existau doar deputaţii minorităţilor naţionale, despre care eu şi azi am făcut vorbire explicit pentru că ei sunt legitimi, au candidat ca atare, şi nicidecum. Iar independenţi ăştia în Parlament au fost recunoscuţi ca independenţi că au 20 de secunde (timp de vorbire în plen- n.r.), că au o sală unde se strâng, dar nu ca formaţiune politică", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că le va transmite în cursul serii liderilor PNL şi PSD invitaţii pentru a participa, marţi, la discuţii, de la ora 18.00.

Băsescu a spus că Antonescu s-a arătat nemulţumit, la consultări, luni, de prezenţa reprezentanţilor grupului independenţilor şi a decis să părăsească sala, fiind urmat de Victor Ponta.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că la consultările de după 6 decembrie 2009, când se discuta despre formarea Guvernului, Crin Antonescu, lider liberal care susţinea numirea lui Klaus Iohannis în fruntea Cabinetului, nu a părăsit sala, deşi erau prezenţi şi independenţii.

Preşedintele a spus că va continua să invite independenţii la consultări pentru că aceştia au fost recunoscuţi ca grup în Parlament.

De asemenea, Băsescu a spus că înţelege poziţiile lui Antonescu şi Ponta.

"Sunt reacţii de început, de preşedinţi proaspăt aleşi", a spus Băsescu, menţionând că aceştia vor să-şi definească, prin astfel de acţiuni, poziţia faţă de Guvern.

Băsescu a spus că, totuşi, PSD şi PNL fuseseră invitate la preşedinte, nu la Guvern.

Cu toate acestea, el a menţionat că invită din nou PSD şi PNL pentru consultări, marţi, la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici