PNL stabileşte criteriile pentru candidaţii alegerile la europarlamentare

PNL stabileşte în şedinţa Biroului Executiv de luni care sunt criteriile, calendarul şi procedura de alegere a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare. Potrivit unor surse politice candidaţii trebuie să vină cu un CV profesional, un CV politic dar şi cu un proiect pentru Parlamentul European.

189 afișări
Imaginea articolului PNL stabileşte criteriile pentru candidaţii alegerile la europarlamentare

PNL stabileşte criteriile pentru candidaţii alegerile la europarlamentare

"Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European. Pentru a putea candida pentru listele PNL, membrii PNL trebuie să reprezinte o euroregiune de dezvoltare şi să beneficieze de sprijinul a jumătate plus unul dintre filialele din regiunea de dezvoltare. Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 septembrie 2018", se arată în fişa care urmează să fie supusă la vot de către liberali luni în Biroul Executiv.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, "criteriile de evaluare a candidaţilor sunt: experienţa politică, experienţa administrativă şi profesională, experienţa în relaţi internaţionale, calitatea proiectului depus".

"Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 1 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional (BPN), conform prevederilor statuare, la propunere BEx", scrie în fişa cu propunerile criteriilor pentru alegerea candidaţilor la europarlamentare.

Documentul urmează să fie votat în şediţa BEx.

Deşi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că nu există încă o listă pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 2019, PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici