PNL va redepune în Parlament propriul pachet de legi privind educaţia

PNL va redepune în Parlament, la începutul sesiunii parlamentare, propriul pachet de legi ale educaţiei, care a fost respins în luna martie, a anunţat, marţi, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Horea Uioreanu, care a precizat că proiectul va fi modificat şi îmbunătăţit.

13 afișări
Imaginea articolului PNL va redepune în Parlament propriul pachet de legi privind educaţia

PNL va redepune în Parlament propriul pachet de legi privind educaţia (Montaj foto)

"PNL va depune, la 1 septembrie, în prima zi de începere a sesiunii parlamentare, un pachet de legi privind educaţia. Noi l-am mai depus în martie, dar a fost respins şi nici măcar nu a fost discutat în comisiile de învăţământ. Vom depune proiectul modificat şi îi vom aduce îmbunătăţiri", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Horea Uioreanu.

El a spus că se întreabă când au fost prioritare legile educaţiei pentru PSD şi PDL dacă în martie a fost respins proiectul depus de PNL.

"De aceea, considerăm necesar să le mai depunem o dată, să fie discutate, aşa cum este normal, în circuitul paralamentar. Pachetul nostru de legi va intra în circuitul parlamentar normal de dezbatere şi va suferi modificări din partea celor care doresc să participe la discuţii", a spus deputatul liberal.

Potrivit acestuia, PNL consideră "ilegală şi imorală" asumarea răspunderii Guvernului pentru aceste legi, pledând pentru o dezbatere publică pe marginea acestor legi "de mare importanţă, care vor guverna educaţia mulţi ani de aici înainte".

"Vrem ca legile să fie dezbătute public cu toţi cei implicaţi, cu societatea civilă, profesori, părinţi, sindicate. Numai aşa se poate proceda cu astfel de legi importante. E rău să fie adoptate legi importante prin asumarea răspunderii, pentru că un astfel de lucru se impune şi nu se discută cu cei interesaţi. Astfel de legi nu se fac pe fugă şi pe sub masă", a menţionat Horea Uioreanu.

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici