Pocora: Toţi liberalii şi-au retras semnăturile la proiectul pensiilor speciale. Singura excepţie - Radu Zlati

Deputatul PNL Cristina Pocora a anunţat, miercuri, că toţi parlamentarii PNL, cu excepţia deputatului Radu Zlati, şi-au retras "din proprie iniţiativă" semnăturile de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

473 afișări
Imaginea articolului Pocora: Toţi liberalii şi-au retras semnăturile la proiectul pensiilor speciale. Singura excepţie - Radu Zlati

Pocora: Toţi liberalii şi-au retras semnăturile la proiectul pensiilor speciale. Singura excepţie - Radu Zlati (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Sunt în măsură să vă comunic, în privinţa iniţiativei PSD privind pensiile speciale ale parlamentarilor, că deputaţii şi senatorii grupului PNL şi-au retras semnăturile, rămânând numai un singur parlamentar, restul fiind 180 de la PSD, 60 de la celelalte grupuri", a precizat Pocora.

Ea a spus că Radu Zlati este parlamentarul liberal care nu şi-a retras semnătura de pe proiect, invocând că este opţiunea personală şi că are amendamente la proiect.

"Este colegul nostru Radu Zlati. Este o opţiune personală a dumnealui, chiar am discutat, el ne-a argumentat că are amendamente la proiectul de lege şi, în funcţie de admiterea amendamentelor, va fi opţiunea domniei sale", a arătat Pocora.

Ea a mai spus că este o decizie a partidului de a nu susţine acest proiect de lege şi că cei care şi-au retras semnăturile au făcut-o din proprie iniţiativă.

"Din proprie iniţiativă şi-au retras semnăturile, este o decizie a partidului privind un vot împotrivă şi nesusţinerea unei legi speciale şi tot partidul este cel care va analiza legat de colegul nostru", a mai spus Pocora, adăugând că "oricine face altfel se situează în afară".

Ea a explicat că aceia care au semnat iniţiativa nici nu au ştiut exact textul.

"Colegii noştri care au semnat iniţial au spus că au fost puşi în faţa acestei iniţiative legislative, mulţi nici nu au ştiut exact textul când au semnat, au fost cazuri particulare. Aş vrea să spună şi domnul Victor Ponta, preşedintele PSD, primul-ministru şi deputatul, cum se poziţionează faţă de această iniţiativă a 180 de parlamentari. Mai mult, domnul Ponta spunea că nu este deputat, doar că îi amintesc că este deputat la al treilea mandat şi, conform iniţiativei legislative a colegilor săi din PSD, ar urma să beneficieze de o pensie undeva la 1000 de euro. Să ne spună cum va vota", a afirmat Pocora.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, depusă la Camera Deputaţilor, avea semnăturile a 255 de deputaţi şi senatori.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar. Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Conducerea PNL a decis că proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL, copreşedintele partidului Alina Gorghiu arătând că, în măsura în care vor fi semnatari liberali, se va discuta în grup şi aceştia vor ţine cont de decizia partidului.

Iniţiativa fusese semnată de către deputaţii PNL Calimente Mihăiţă, Cherecheş Florica, Chirteş Ioan-Cristian, Costin Gheorghe, Crăciunescu Grigore, Cristian Horia, Dobrinescu Traian, Gireadă Dumitru-Verginel, Grecea Maria, Gudu Vasile, Horga Vasile, Iane Daniel, Laza-Matiuţa Liviu, Oros Nechita-Adrian, Pardău Dumitru, Sămărtinean Cornel-Mircea, Scarlat George, Urcan Ionaş-Florin, Varga Vasile, Zlati Radu şi senatorii liberali Grapă Sebastian, Grigoraş Viorel, Iliescu Lucian.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici