Politicianul care vrea să scrie istorie cu intrarea României în Schengen: poate ne propunem să fim eterni

Premierul Marcel Ciolacu, întrebat la Berlin când va adera România la spaţiul Schengen şi cum ar putea fi determinată Austria să accepte România, răspunde: „Ca lideri politici, poate ne propunem să fim eterni”.

358 afișări
Imaginea articolului Politicianul care vrea să scrie istorie cu intrarea României în Schengen: poate ne propunem să fim eterni

Politicianul care vrea să scrie istorie cu intrarea României în Schengen: poate ne propunem să fim eterni

Ciolacu a fost întrebat, marţi seara, la Berlin, când va adera România la spaţiul Schengen, dacă este o variantă intrarea, la început, doar cu spaţiile aeriene
şi cum ar putea fi determinată Austria să accepte România.

„România a îndeplinit toate cerinţele pentru a adera la spaţiul Schengen. Pachetul de aderare este România şi cu Bulgaria. Bulgaria aşteaptă în continuare un raport în ceea ce priveşte MCV-ul, România a depăşit acest moment. Vreau să îi mulţumesc şi domnul lui prim-ministru Pedro Sánchez, care susţine în egală măsură aderarea României la Schengen”, a spus Ciolacu.

Apoi, premierul a adăugat că toţi reprezentanţii României se vor implica în „această provocare, sub preşedinţia Spaniei”.

”Cred că este corect ca orice politică internă să nu afecteze politica Uniunii Europene şi o decizie a Parlamentului European şi a Comisiei Europene. Politicile interne este bine câteodată să ţină cont numai de spaţiul intern. Ca şi lideri politici, poate ne propunem să fim eterni în anumite funcţii, dar trebuie să vedem întregul context european şi să ne ridicăm la nivelul de oameni de stat când luăm anumite decizii”, a adăugat Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici