Politicienii comentează refuzul preşedintelui Băsescu de a o numi pe Nicolai ministru al Justiţiei

Politicienii au comentat, vineri seară, refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Politicienii comentează refuzul preşedintelui Băsescu de a o numi pe Nicolai ministru al Justiţiei

Politicienii comentează refuzul preşedintelui de a o numi pe Nicolai ministru al Justiţiei

Deputatul PC Sergiu Andon consideră că Norica Nicolai a făcut în urmă cu 20 de ani unele greşeli profesionale din cauza tinereţii, dar acum aceasta este alta sub aspectul maturizării profesionale, iar refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a o numi la Justiţie este doar o nouă răfuială.

Andon, care este preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Norica Nicolai s-a lăsat prinsă în 1987 de o "greşeală de acte" şi a fost mai curând "un procuror insuficient de atent şi de dibaci", şi "nu a fost o regizoare a unei încarcerări pe nedrept".

"Norica Nicolai a anului 2008 este fără ndoială alta sub aspectul maturizării profesionale decât cea din urmă cu 20 de ani. Aşa fiind, toată tevatura apare ca o nouă răfuială între preşedinte şi premier. Preşedintele foloseşte cu abilitate acest prilej pentru a crea şi a amplifica conflictul pentru a stigmatiza încă un adversar politic incomod pentru el", a spus Andon.

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că PNL va recurge la arbitrajul Curţii Constituţionale în urma refuzului preşedintelui Traian Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.

"PNL va recurge la arbitrajul Curţii Constituţionale", a declarat Haşotti, ca reacţie la refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a o numi în funcţia de ministru al Justiţie pe Norica Nicolai.

Haşotti a mai spus că lucrurile invocate de Traian Băsescu reprezintă "o jalnică şi penibilă diversiune".

"Aş vrea ca domnul preşedinte să-şi spună un punct de vedere cu referire la Daniel Morar, care a condamnat un român care a obţinut daune de la CEDO. Şi, dacă tot judecăm activitatea de dinainte de 1989, să judecăm şi ce a făcut domnul Băsescu la Anvers", a conchis Haşotti.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că "atât în 1987, cât şi în 1991, Norica Nicolai şi-a recunoscut faptele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici