Ponta: Am propus excluderea lui Bîgiu din PSD. BPN a aprobat în unanimitate

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că a propus excluderea din partid a preşedintelui CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, fapt aprobat de Biroul Permanent Naţional cu unanimitate de voturi.

397 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am propus excluderea lui Bîgiu din PSD. BPN a aprobat în unanimitate

Cristinel Bîgiu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

”Referitor la problemele de partid, am propus azi, şi BPN, în unanimitate, a aprobat demararea procedurii de excludere din partid a domnului Bîgiu, de la Buzău”, a anunţat Ponta, după şedinţa BPN a PSD.

El a arătat că această măsură se înscrie în anunţul făcut anterior, privind toleranţa zero faţă de faptele de corupţie.

”Am anunţat foarte clar că de acum încolo toleranţa noastră faţă de faptele de corupţie trebuie să fie zero şi că atitudinea noastră trebuie să fie în acest sens. Acest lucru prefigurează una din schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi să le adopte la Congesul din primăvară”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Buzău, Cristinel Bîgiu, şi finul lui, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la luare de mită au fost arestaţi, duminică, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Bîgiu a fost ridicat sâmbătă de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte. El a fost dus în Capitală, la DNA central, iar după aproximativ şase ore de audieri el a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bîgiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul instituţiei să facă demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014 - 2020 şi împărţirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitaţie publică), să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi să întocmească efectiv proiectele.

Procurorii DNA spun că, după întocmirea acestor proiecte şi după aprobarea plăţilor de către Cristinel Bîgiu, directorul respectiv din CJ urma să îi dea mită preşedintelui Consiliului Judeţean jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma să recupereze banii de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţi ai celor trei proiecte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici