Ponta ameninţă cu moţiunea în cazul menţinerii lui Morar la DNA

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că este foarte posibil ca PSD să depună, în toamnă, o moţiune simplă la adresa ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, dacă acesta îi va prelungi mandatul şefului DNA, Daniel Morar.

19 afișări
Imaginea articolului Ponta ameninţă cu moţiunea în cazul menţinerii lui Morar la DNA

Ponta ameninţă cu moţiunea în cazul menţinerii lui Morar la DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Ponta, toţii liderii PSD sunt în favoarea depunerii moţiunii, deşi o decizie definitivă nu a fost luată încă în partid.

"Noi vrem un procuror independent şi apolitic, nu unul care timp de trei ani i-a persecutat pe liderii opoziţiei, în special pe cei din PSD. Nu putem fi de acord cu Daniel Morar, care în această perioadă i-a persecutat în special pe cei din PSD şi, în consecinţă, nu putem accepta ca în Guvern să existe un ministru care să susţină un astfel de şef la DNA", a declarat Ponta.

El a adăugat că grupuruile parlamentare ale PSD vor utiliza, la nevoie, instrumentul moţiunii simple pe această temă.

Mandatul procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, expiră în 12 august.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, miercuri, că în două săptămâni va face un anunţ cu privire la încheierea mandatului procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar.

El a susţinut că, din raţiuni ce ţin de obiectivitatea procesului de selecţie, nu vrea să spună mai mult, rugând jurnaliştii să aştepte anunţul său cu privire la eventuala menţinere în funcţie a lui Morar sau la numirea altei persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici