Ponta: Antonescu ştia de înfiinţarea USD şi susţine că nu l-a deranjat numele noii alianţe

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că i-a spus anterior liderului PNL, Crin Antonescu, despre faptul că va fi înfiinţată Uniunea Social-Democrată (USD), astfel că acesta era informat, şi a susţinut că preşedintele liberal nu a fost deranjat de numele alianţei, asemănător cu USL.

551 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu ştia de înfiinţarea USD şi susţine că nu l-a deranjat numele noii alianţe

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat la RTV dacă a discutat cu Antonescu despre această nouă alianţă, Ponta a afirmat: "Sigur că da, ştia".

Întrebat în continuare dacă numele "USD" nu l-a deranjat pe Antonescu, Ponta a răspuns: "Nu, de ce?".

Preşedinţii PSD, UNPR şi PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din USL şi are două din cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câştigat alegerile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, referitor la înfiinţarea Uniunii Social-Democrate, că nu îl deranjează şi nici nu este o surpriză, fiind o alianţă formată din aliaţi ai PNL, el adăugând că, probabil, până la europarlamentare, vor explica şi iniţiatorii "ce înseamnă USD".

Liderul liberal a fost întrebat dacă nu îl deranjează asemănarea "USD" cu "USL". "Nu, pentru că am văzul încă bun dacă nu îmi pun ochelari de vedere. Ştiu exact ce înseamnă USL şi probabil că până la europarlamentare şi dânşii vor face clar ce înseamnă USD. Nu mă deranjează", a răspuns el.

Antonescu a ţinut să precizeze că nu este problema lui dacă se vor confunda cele două denumiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici