Ponta: Boc e un politician mic, cu un foarte mare tupeu

Premeierul Victor Ponta a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că fostul prim-ministru Emil Boc este un politician mic, cu un foarte mare tupeu, pe care l-a acuzat de "mare nesimţire" şi despre al cărui mandat a spus că a reprezentat o "catastrofă" în viaţa României.

380 afișări
Imaginea articolului Ponta: Boc e un politician mic, cu un foarte mare tupeu

Ponta: Boc e un politician mic, cu un foarte mare tupeu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Vreau să constat un sigur lucru şi, din păcate, mi s-a confirmat acum de dimineaţă: din păcate, fostul prim-ministru, domnul Emil Boc, e un politician mic cu un foarte mare tupeu. Eu mi-am făcut datoria nu faţă de domnul Boc, ci faţă de români, să spun ceea ce am găsit la Hidroelectrica - 1,2 miliarde de Eruo pierderi, ce am recuperat într-un trimestru de la ANAF - 1,2 miliarde de lei bani în plus încasaţi, ce am găsit fraude - şi vorbesc de sute de milioane de Euro şi de lei - fie că e vorba de Poşta Română, fie că e vorba de Ministerul Dezvoltării, de CNAS. Nu ştiu de ce domnia sa s-a simţit dator, în loc să răspundă la lucrurile astea, şi probabil trebuie să răspundă şi penal, să vorbească de două lucurri care mi-au dovedit încă o dată că a stat trei ani premier fără să înveţe nimic", a spus Ponta.

El a precizat că primul lucru despre care a vorbit Boc a fost cursul Euro-Leu şi a ţinut să-i reamintească fostului premier că atunci când a plecat Guvernul PDL cursul era 4,5, iar acum e 4,8 în urma "unui atac fără precedent al lui Traian Băsescu şi al PDL împotriva României în ansamblu".

"Al doilea lucru despre care a vorbit e preţul la gaze. Vreau să spun că eu nu fac altceva acum decât să aplic ceea ce Guvenrul Boc a semnat cu FMI referitor la preţul la gaze. E totuşi prea mare nesimţirea să semnezi un acord cu FMI după care să-i cerţi pe cei care-l aplică. Ce trebuia să facem, să nu aplicăm ce a semnat domnul Boc?", a spus Ponta.

Victor Ponta a susţinut că mandatul lui Boc a reprezentat "o catastrofă" pentru România.

"Domnul Boc, din păcate pentru România - se îmtâmplă şi catastrofe în viaţa unor ţări - a fost prim-ministru. Faptul că nu a învăţat şi nu a înţeles nimic e încă o explicaţie pentru care PDL l-a schimbat din funcţie", a mai spus Ponta.

Fostul premier Emil Boc i-a transmis, sâmbătă, actualului şef al Guvernului, Victor Ponta, care a făcut bilanţul a 100 de zile de guvernare, că "viaţa bate blogul" şi i-a recomandat să îi întrebe pe români cât este cursul leu-euro şi care este preţul la gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici