Ponta, către PDL: Dacă anunţam moţiune şi nu reuşeam să o fac, mă ascundeam prin casă câteva zile

Premierul Victor Ponta a ironizat, marţi, anunţul PDL privind moţiunea de cenzură în urma angajăriii răspunderii pe Legea despăgubirilor, arătând că, în calitate de preşedinte al PSD, dacă ar fi anunţat o moţiune şi nu ar fi fost în stare să o realizeze, s-ar fi ascuns prin casă câteva zile.

231 afișări
Imaginea articolului Ponta, către PDL: Dacă anunţam moţiune şi nu reuşeam să o fac, mă ascundeam prin casă câteva zile

Ponta, către PDL: Dacă anunţam moţiune şi nu reuşeam să o fac, mă ascundeam prin casă câteva zile (Imagine: Silviu matei/Mediafax Foto)

"Strict politic, şi faptul că au anunţat moţiune de cenzură şi nu sunt în stare să o facă, nu mai vreau să mai comentez. Dar eu, dacă aş fi fost preşedintele PSD şi anunţam moţiune şi nu mai eram în stare să o fac, cred că câteva zile m-aş fi ascuns prin casă", a spus Ponta.

El a arătat că nu au fost văzuţi democrat-liberali depunând amendamente pe tema retrocedărilor pentru că aceştia au fost "absolut neserioşi".

"Nu am văzut amendamente de la ei decât de la Tişe, că să le dăm la samsari toţi banii şi nu am de gând să discut aşa ceva cu nimeni. Cred că au nişte probleme interne şi nu sunt în stare să aibă o poziţie serioasă. În rest nimic, doar gargară, nu au spus nimic serios", a spus Ponta.

El a acuzat PDL de faptul că atunci când a exercitat guvernarea nu a rezolvat problema retrocedărilor, deşi decizia CEDO a fost dată în 2010.

"Din toate partidele din Parlament, singurul care nu are voie să vorbească despre chestia asta este PDL, pentru că decizia CEDO e din 2010. Deci din 2010 au mai fost încă doi ani la guvernare. Dacă ştiau să rezolve problema mai bine decât mine, bănuiesc că o rezolvau, că nu i-a împiedicat nimeni. Dar au preferat să o amâne, pentru că a devenit din ce în ce mai gravă", a mai spus Ponta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după întrevederea cu premierul Victor Ponta, că Uniunea a decis, prin vot, să nu semneze o moţiune de cenzură dacă aceasta va fi făcută ca urmare a angajării răspunderii Guvernului asupra legii privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că PDL a avut discuţii cu reprezentanţi ai UDMR şi ai PPDD pentru depunerea unei moţiuni de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul restituirii proprietăţilor, aceste discuţii urmând să continue.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că PDL va încerca să depună o moţiune de cenzură în legătură cu Legea despăgubirilor dacă toate partidele de opoziţie vor agrea acest lucru, menţionând că este vorba despre "o decizie în lucru".

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici