Ponta: Cazul Voicu este în faţa Justiţiei şi acolo trebuie să rămână

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că, în opinia social-democraţilor, cazul senatorului Cătălin Voicu "este în faţa Justiţiei" şi acolo trebuie să rămână.

47 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cazul Voicu este în faţa Justiţiei şi acolo trebuie să rămână

Ponta: Cazul Voicu este în faţa Justiţiei şi acolo trebuie să rămână

Ponta a afirmat, răspunzând unei întrebări, că votul dat de plenul Senatului asupra solicitării DNA privind încuviinţarea arestării lui Cătălin Voicu a "respectat absolut toate reglementările procedurale", aşa cum a explicat şi preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă.

Liderul PSD a menţionat că a mai existat un vot similar, în cazul senatorului Şerban Mihăilescu, dat tot în absenţa celui vizat.

"Cazul (Voicu - n.r.) este, din punctul nostru de vedere, în faţa Justiţiei şi acolo trebuie să rămână. Este în interesul nostru ca partid, chiar dacă senatorul Cătălin Voicu nu mai activează în PSD, dar şi al Senatului, ca senatorii să considere că votul dat miercuri este un vot regulamentar şi că această problemă este, de miercuri începând, strict de competenţa Justiţiei", a afirmat Ponta.

El a spus că speră ca senatorii social-democraţi, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să reacţioneze "în spirit regulamentar" asupra solicitării lui Voicu, motivând că este atât în interesul PSD, dar şi în interesul Senatului să elimine eventuale "acuzaţii" în acest sens.

Senatorul Cătălin Voicu susţine, într-o cerere adresată conducerii Senatului, că Hotărârea acestei Camere din 24 martie privind încuviinţarea arestării sale preventive este lovită de nulitate absolută, el solicitând să fie ascultat în plen în prima şedinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici