Ponta: Cine a greşit cu broşura MAE să plătească. Am văzut şi la MAE german - Plevneliev prezentat drept preşedinte român

Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului de Externe că cine a greşit în cazul broşurii redactate cu steagul greşit al Germaniei trebuie să plătească, adăugând că a observat că erori apar şi la "case mai mari", legat de faptul că MAE german l-a prezentat pe Rosen Plevneliev drept preşedinte român.

405 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cine a greşit cu broşura MAE să plătească. Am văzut şi la MAE german - Plevneliev prezentat drept preşedinte român

Ponta: Cine a greşit cu broşura MAE să plătească. Am văzut şi la MAE german - Plevneliev prezentat drept preşedinte român (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Domnule ministru Aurescu, degeaba aţi făcut atâtea lucruri bune pentru România în toţi aceşti ani. Înţeleg că aţi greşit o hartă. Eu vreau să vă urez mult succes în continuare şi să faceţi lucruri bune pentru România. Cine a greşit, plăteşte. Înţeleg că se întâmplă şi la case mai mari, am văzut că domnul Plevneliev Rosen este preşedintele României pe pagina oficială a MAE german. Vreau să vă rog să vă vedeţi de treabă în continuare şi, dacă cineva greşeşte, înţeleg că plăteşte", i-a spus Ponta ministrului, în şedinţa de guvern, zâmbind şi sfătuindu-l să aibă grijă la funcţionari.

Luni, la finalul intervenţiei sale din conferinţa comună de presă cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o broşură, predată de Agerpres şi realizată cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania, broşură pe care i-a înmânat-o ministrului Frank-Walter Steinmeier. Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

Miercuri, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, "care a gestionat, în relaţia cu Agerpres problematica" broşurii în care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Franţei.

Marţi, într-un mesaj postat pe Facebook ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier, care a efectuat în acea zi o vizită oficială şi în Bulgaria, se afirmă: "Către sfârşitul vizitei mele în Bulgaria am fost primit şi de către preşedintele român Rosen Plevneliev".

Câteva ore mai târziu greşeala a fost corectată, după ce a fost taxată într-o serie de comentarii furioase, inclusiv ale unor bulgari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici