Aurescu i-a oferit lui Steinmeier o broşură cu harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a înmânat, luni, omologului german, Frank-Walter Steinmeier, o broşură pe a cărei copertă este imprimată harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei.

9944 afișări
Imaginea articolului Aurescu i-a oferit lui Steinmeier o broşură cu harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei

Aurescu i-a oferit lui Steinmeier o broşură cu harta Franţei acoperită cu drapelul Germaniei

La finalul intervenţiei sale din conferinţa comună de presă cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o broşură realizată cu ocazia aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi Germania.

Pe coperta broşurii ar fi trebuit să fie hărţile celor două ţări. Însă, alături de harta României se află harta Franţei, acoperită cu drapelul Germaniei.

"În încheiere vreau doar să vă prezint, cu ocazia aniversării celor 135 de ani de relaţii diplomatice, acest material de presă foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier şi care prezintă în imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relaţiilor diplomatice româno-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastră comună şi care arată cât de intense sunt, mai ales în ultimii ani, contactele dintre ţările noastre", a precizat Bogdan Aurescu, prezentând broşura.

Ministrul de Externe al Germaniei s-a aflat, luni, în România, unde s-a întâlnit şi cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, precum şi cu premierul Victor Ponta.

Steinmeier a mers şi la Sibiu, unde, alături de preşedintele Iohannis, a participat la vernisajul unei expoziţii despre minoritatea germană din România, la Muzeul Brukenthal. Tot luni seară, ministrul german de Externe a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu, din partea primarului interimar Astrid Fodor. De asemenea, el participă, la Sala Thalia din Sibiu, la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici