Ponta: Comitetul Executiv al PSD, la sfârşitul lui noiembrie, nu când vor unii

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi pentru MEDIAFAX că o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional este programată la sfârşitul lunii noiembrie, iar acest for nu se convoacă de către oricine.

346 afișări
Imaginea articolului Ponta: Comitetul Executiv al PSD, la sfârşitul lui noiembrie, nu când vor unii

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că va convoca la sfârşitul lunii noiembrie Comitetul Executiv, principalele puncte de pe ordinea de zi fiind pregătirile pentru alegerile din 2012 şi definitivarea listei cu candaţi la alegerile locale.

"Statutul PSD este foarte clar: CEX poate fi convocat de preşedinte, de Biroul Permanent sau la solicitarea a jumătate dintre liderii de filiale. Nu se convoacă de oricine. Obiectivul central al CEX de la sfârşitul lunii este pregătirea pentru alegerile de anul viitor şi stabilirea candidaţilor, pentru că există o adresă a secretarilor generali pentru ca până pe 20 noiembrie USL să aibă stabiliţi toţi candidaţii la consiliile judeţene şi primării", a precizat Ponta.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la Realitatea TV, că le-a scris celor din Comitetul Executiv Naţional PSD, menţionând că acesta este forul unde poate fi rezolvată situaţia de la Senat.

"Sper că acolo ne putem rezolva problemele cu calm", a spus Geoană.

Fostul preşedinte al PSD susţine, în scrisoarea adresată membrilor CEX în care solicită convocarea acestui for, că PSD nu este unit, trece prin "ape tulburi", iar dezertările din partid continuă.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni, duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.

Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat, miercuri, că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.

După ce comisia va analiza dacă Geoană a încălcat statutul PSD, aşa cum este acuzat de preşedintele PSD, Victor Ponta, va întocmi un raport care va conţine articolele statutare încălcate, precum şi prevederile referitoare la sancţiunile ce se pot dicta.

Mai mulţi senatori şi deputaţi PSD şi-au exprimat, în ultimele zile, poziţia în favoarea excluderii preşedintelui Senatului din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici