Ponta consideră "un semnal" anunţul lui Iliescu

Victor Ponta a declarat, marţi, referitor la anunţul lui Ion Iliescu de a se retrage din toate funcţiile deţinute în partid, după decizia Comitetului Executiv privind candidaturile în echipă la conducerea formaţiunii, că "e un semnal", nu doar Iliescu fiind nemulţumit de acest sistem.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta consideră "un semnal" anunţul lui Iliescu

Ponta consideră "un semnal" anunţul lui Iliescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Victor Ponta consideră anunţul lui Ion Iliescu privind retragerea din toate funcţiile deţinute în PSD "un semnal", menţionând că nemulţumirea nu provine numai din modul în care "a ieşit votul" privind candidaturile în echipă la conducerea formaţiunii, ci şi din faptul că orice propunere era respinsă "fiindcă nu venea de la grupul câştigător", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred că e un semnal. Nu numai dânsul, ci mai mulţi au fost nemulţumiţi faţă de sistemul de ieri (n.r. - luni), nu neapărat cum a ieşit votul, nu asta e supărarea, ci faptul că practic orice fel de propunere era respinsă fiindcă nu venea de la grupul câştigător. Eu am pus şi astăzi întrebarea şi o să i-o pun domnului Geoană şi sâmbătă la congres, dacă e mulţumit. Cred în continuare că e chestie greşită asta cu cine nu-i cu mine e contra mea şi încă mai sper să renunţăm la ea", a spus Ponta.

Răspunzând unei întrebări privind eventuala retragere a lui Iliescu din PSD, liderul social-democrat a afirmat: "Eu ştiu că domnul Iliescu, dacă încă îl ascultăm, este pentru că în ultimii 60 de când face politică a fost consecvent şi când a avut dreptate şi când n-a avut. Îi admir consecvenţa şi nu cred că după 60 de ani de politică o să-şi schimbe modul de a gândi", a adăugat Ponta.

În cazul unei posibile victorii a lui Mircea Geoană la şefia PSD, Victor Ponta a spus că nu se va retrage din partid, ci va rămâne un simplu membru.

"Dacă va câştiga domnul Geoană, nu am spus că mă retrag din partid, rămân simplu membru, deputat. Sistemul pe liste ne scoate pe toţi din orice fel de contribuţie la conducerea partidului, tocmai asta încearcă să explice toată lumea domnului Geoană că sistemul de listă, ori eşti cu mine ori nu mai eşti deloc, e un sistem care duce la greşeli", a declarat Ponta.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici