Ponta: Dacă Iliescu ar fi organizat un Congres al socialiştilor, cu câte guri ar fi strigat Băsescu?

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut sâmbătă că, prin implicarea preşedintelui Traian Băsescu în organizarea congresului PPE, acesta doreşte să "cumpere" sprijinul popularilor europeni.

132 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Iliescu ar fi organizat un Congres al socialiştilor, cu câte guri ar fi strigat Băsescu?

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

Întrebat despre întâlnirea de la Cotroceni dintre preşedintele Băsescu, liderii PDL şi secretarul general al PPE, Ponta a răspuns: "Dacă era domnul Iliescu în funcţie şi organiza un congres al socialiştilor, oare ce ar fi zis Băsescu de chestia asta? Oare cu câte lanţuri şi cu câte guri ar fi strigat Traian Băsescu că îşi încalcă atribuţiile constituţionale de echidistanţă politică?".

Preşedintele PSD a apreciat că Băsescu încearcă să "cumpere" sprijinul PPE.

"Băsescu, probabil din bani publici, vrea să cumpere sprijinul popularilor europeni, care s-au discreditat total în faţa întregii Europe în momentul în care i-au luat apărarea lui Viktor Orban, spunând că Ungaria este un paradis al democraţiei", a afirmat Ponta.

PDL anunţa, vineri seară, că preşedintele PDL, Emil Boc, s-a aflat la Cotroceni, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi mai mulţi miniştri, la o întâlnire cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez.

Anterior, surse politice declaraseră că premierul Emil Boc a mers, vineri seară, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici