Ponta: Dacă instanţa supremă va da dreptate ANI, Mircea Diaconu va ceda funcţia de ministru

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, după mitingul USL de la Romexpo, că dacă ICCJ va dreptate Agenţiei Naţionale de Integritate, în procesul cu Mircea Diaconu, acesta va ceda funcţia de ministru, în caz contrar Agenţia va trebui să prezinte "nişte mari scuze".

482 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă instanţa supremă va da dreptate ANI, Mircea Diaconu va ceda funcţia de ministru

Mircea Diaconu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În procesul dintre ANI şi domnul Mircea Diaconu lucrurile sunt foarte simple. Dacă instanţa dă dreptate celor de la ANI, în mod sigur domnul Diaconu va ceda funcţia de ministru al Culturii. Dacă însă instanţa îi dă dreptate lui Mircea Diaconu, atunci cei de la ANI e cazul să prezinte nişte mari scuze", a spus premierul.

El a mai adăugat că nu are de unde să ştie care va fi verdictul instanţei supreme.

"Nu am niciun fel de informaţie sau premoniţie, acestea sunt cele două posibilităţi în ceea ce priveşte pronunţarea Curţii Supreme", a spus Victor Ponta.

În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a constatat că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală, funcţie de conducere specifică unei instituţii publice locale.

Decizia a fost contestată de Mircea Diaconu la Curtea de Apel Bucureşti, care în 16 septembrie 2011 a stabilit că acesta s-a aflat în incompatibilitate. Mircea Diaconu a contestat hotărârea Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care urmează să ia o decizie definitivă în acest caz.

În 28 noiembrie 2011, Mircea Diaconu a adresat preşedintelui Biroului Permanent al Senatului o scrisoare în care arăta că i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara din Bucureşti.

Într-un alt dosar, deschis în urma sesizării ANI, Mircea Diaconu este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru conflict de interese, întrucât, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Marţi, instanţa supremă a încheiat dezbaterile în cazul contestaţiei ministrului Culturii, Mircea Diaconu, privind hotărârea prin care ANI a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara, pronunţarea unei soluţii fiind amânată pentru 12 iunie.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marţi, la Iaşi, că nu consideră decizia ANI privind incompatibilitatea sa drept "o răzbunare politică", adăugând că aşteaptă verdictul Justiţiei, pe care îl va respecta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici