Ponta: Dacă UDMR va decide să meargă alături de USL e foarte bine, dacă nu e la fel de bine

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Oradea, că dacă UDMR va decide să meargă alături de USL "e foarte bine", iar dacă va dori să rămână separat "e la fel de bine".

75 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă UDMR va decide să meargă alături de USL e foarte bine, dacă nu e la fel de bine

Ponta: Dacă UDMR va decide să meargă alături de USL e foarte bine, dacă nu e la fel de bine (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Vreau să spun că acesta este drumul pe care împreună cu ceilalţi parteneri din USL dorim să mergem, vom merge oricum pe acest drum, fie din 2012, fie mai devreme, decizia vă aparţine şi vom merge împreună sau separat decizia din nou vă aparţine. Ceea ce este important este că din punctul nostru de vedere dacă vă veţi decide să mergem împreună este foarte bine, dacă vă decideţi să mergem separat este la fel de bine", a declarat preşedintele PSD.

De asemenea, Victor Ponta a ţinut însă să-i asigure pe membrii UDMR că "niciodată un ministru nu trebuie să fie acuzat pe criterii politice de trădare" şi că "nu va jura cu mână pe Biblie" că nu va face alianţe cu această formaţiune.

"Niciodată un ministru în Guvernul României, indiferent că este din partea UDMR, nu trebui să fie acuzat pe criterii politice de trădare, aşa cum s-a întâmplat cu un ministru pe care eu îl apreciez, domnul Zsolt Nagy", a spus Ponta aplaudat de participanţii la congres.

"Pot să vă asigur că în nicio campanie electorală oricât de dură, nu voi jura pe Biblie că nu fac alianţă cu UDMR, nici nu voi jura că fac, mai bine nu jur, decât să îmi încalc cuvântul.", a continuat Victor Ponta.

Totodată, Ponta a declarat că USL este preocupată de viitorul ţării şi al românilor, "indiferent că sunt maghiari sau români".

"USL este preocupată ca şi dumneavoastră de viitorul acestei ţări şi de viitorul cetăţenilor acestei ţări, indiferent că sunt maghiari sau români, tineri, sau în vârstă, sunt preocupaţi de aşteptările, nevoile acestora, nevoi egale, nevoi identice, de locuri de muncă, salarii, pensii, mai puţină corupţie în administraţia publică, mai puţină corupţie în vămi, şi administraţiile finanicare, în partidul de guvernământ, mai puţine ieşiri din criză, nu vreau să mai ieşiţi în fiecare lună din criză, ca să intraţi din nou în luna următoare, ar trebui să ieşim cu adevărat, să ieşim dintr-o criză morală, dintr-o criză politică, după ceea din criza ecnomică care ne afectează pe toţi", a mai spus Victor Ponta.

În final, liderul PSD le-a urat succes candidaţilor şi a spus că el este într-o poziţie la fel de dificilă ca şi viitorul lider al UDMR.

"Sunt un om tânăr, vreau să îmi leg numele şi cariera de binele partidului meu şi al ţării mele", a conchis Ponta.

Cel de-al X-lea Congres al UDMR a început, sâmbătă, în jurul orei 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la acesta participând 555 de delegaţi şi peste o sută de invitaţi din România, Ungaria, Slovacia şi Serbia.

La Congres au drept de decizie 555 de delegaţi ai organizaţiilor UDMR din întreaga ţară, din care o parte au fost desemnaţi prin vot, iar o altă parte este constituită din membrii marcanţi ai Uniunii.

Fiecare din cei trei candidaţi la funcţia de preşedinte al UDMR - Kelemen Hunor, Eckstein Kovacs Peter şi Olosz Gergely - va avea la dispoziţie zece minute pentru a-şi expune programul şi trei minute pentru a răspunde la afirmaţiile competitorilor.

Procedura de votare a viitorului preşedinte al UDMR este secretă.

Pe lângă cei 555 de delegaţi la Congres, sunt prezenţi la Oradea şi peste 100 de invitaţi.

Din partea PDL, sunt prezenţi preşedintele partidului Emil Boc şi secretarul general Vasile Blaga.

De asemenea, participă la eveniment preşedintele PSD Victor Ponta şi cel al PNL, Crin Antonescu.

Printre invitaţii din ţară se mai află secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, şi liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa.

Din străinătate participă preşedintele Partidului Popular Creştin Democrat din Ungaria, Semjen Zsolt, vicepreşedintele FIDESZ Pelczné dr. Gáll Ildikó, vicepreşedintele MSZP Balogh András (Partidul Socialist Ungar), preşedintele Politica Poate fi Altfel (LMP) (Ungaria), Schiffer András, preşedintele Partidului Coaliţiei Maghiare (Slovacia), Berényi József, preşedintele Uniunii Maghiare din Voivodina (VMSZ), Pásztor István, şi directorul Uniunii Federaţiei Naţionalităţilor Europene, Jan Diedrichsen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici