Ponta: Declaraţiile lui Merkel bazate pe ascultarea unei părţi m-au făcut să mă simt tratat incorect

Premierul Victor Ponta şi-a explicat, la Bruxelles, reacţia avută faţă de declaraţiile cancelarului german, Angela Merkel, privind situaţia politică din România, spunând că s-a simţit tratat incorect pentru că aceasta şi-a exprimat opinia bazându-se pe informaţiile primite doar de la o singură parte

1436 afișări
Imaginea articolului Ponta: Declaraţiile lui Merkel bazate pe ascultarea unei părţi m-au făcut să mă simt tratat incorect

Ponta: Declaraţiile lui Merkel bazate pe ascultarea unei părţi m-au făcut să mă simt tratat incorect (Imagine: Ovidiu Micsik / MediafaxFoto)

"Declaraţiile bazate pe ascultarea unei singure părţi m-au făcut să mă simt tratat incorect. Sunt un fost procuror, am această formaţie juridică, şi cred că ar trebui să asculţi ambele părţi înainte de a face o declaraţie. Acesta este, probabil, şi motivul pentru care am fost atât de dezamăgit să văd că doamna Merkel nu a vorbit şi cu Guvernul, ci doar cu preşedintele suspendat. Cred că, prin ascultarea ambelor părţi, Comisia va emite o opinie foarte clară, iar noi suntem nu doar să acceptăm concluziile Comisiei, ci să acţionăm imediat dacă se consideră că un anumit lucru nu corespunde standardelor europene", a spus Ponta, după discuţia avută cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că regretă modul în care a comentat declaraţiile cancelarului german, Angela Merkel, privind situaţia politică din România, în care a arătat că nu aceasta votează la referendum şi că România nu este colonie, dar a afirmat că oficialul străin ar fi trebuit să consulte toate părţile.

"Regret acum acel răspuns, dar, într-o logică normală, dacă discuţi cu o parte, discuţi şi cu partea cealaltă înainte de a te pronunţa. Doamna Merkel a făcut un lucru pe care l-a făcut şi în Franţa, în campania electorală, a spus foarte clar că este de partea unui candidat, după care, imediat după alegeri, într-un mod extrem de occidental şi pragmatic, are relaţii excelente cu noul preşedinte, Francois Hollande. Declaraţia purtătorului de cuvânt al doamnei Merkel, din punctul meu de vedere, a suferit din cauză că nu este întrebată şi partea cealaltă înainte să exprimi o poziţie politică", a spus Ponta, la RTV.

El a precizat că nu vede o problemă pe termen lung în acest sens, arătându-se convins că, după ce Curtea Constituţională s-a pronunţat şi după ce şi cetăţenii români se vor pronunţa la referendum, Guvernul german şi celelalte guverne din Uniunea Europeană vor privi democratic situaţia politică din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici