Ponta despre demisia lui Diaconescu: Regret această decizie, trebuie să aflăm motivele reale

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că regretă foarte mult decizia lui Cristian Diaconescu de a demisiona din partid, spunând că e unul dintre oamenii valoroşi şi că trebuie aflate motivele reale ale retragerii sale la Congres, dar şi ale deciziei de demisie.

30 afișări
Imaginea articolului Ponta despre demisia lui Diaconescu: Regret această decizie, trebuie să aflăm motivele reale

Ponta despre demisia lui Diaconescu: Regret această decizie, trebuie să aflăm motivele reale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că regretă foarte mult decizia lui Diaconescu şi că speră că aceasta este încă revocabilă. El a spus că Diaconescu este unul din oamenii valoroşi, care îşi avea şi îşi are locul în PSD, chiar dacă nu a mai candidat la un post de conducere la Congresul de sâmbătă.

Ponta a spus că social-democraţii aşteaptă încă să afle motivele reale pentru care Diaconescu s-a retras, sâmbătă, în favoarea lui Mircea Geoană, precum şi motivele reale ale gestului de miercuri.

Preşedintele PSD a spus că gestul lui Diaconescu este pripit şi îl regretă. El a menţionat că este convins că şi Diaconescu îşi regretă gestul.

Ponta a spus că a încercat să vorbească cu Diaconescu dar nu a reuşit.

El a menţionat că îl respectă pe Diaconescu şi consideră că locul acestuia nu este alături de actuala Putere.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului.

Ulterior, Diaconescu a confirmat demisia din PSD, spunând că nu vrea să facă alte comentarii.

Diaconescu este al patrulea parlamentar PSD care părăseşte partidului după Congresul extraordinar în urma căruia Victor Ponta a fost ales preşedinte. Ceilalţi trei sunt senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Ioan Munteanu şi Culiţă Tărâţă.

Diaconescu a declarat, marţi, la Antena 2, răspunzând unei întrebări, că plecarea sa din PSD depinde de rezultatul anchetei în legătură cu filajul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici