Ponta, după deblocarea POST şi vânzarea CFR Marfă: Domnul Fenechiu, greu de ucis

Premierul Victor Ponta i-a spus, vineri, în glumă, ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, că este "greu de ucis", făcând trimitere la titlul unui film şi amintind astfel că ministrul a îndeplinit cele două condiţii pentru a rămâne în Guvern, deblocarea POS Transporturi şi vânzarea CFR Marfă.

659 afișări
Imaginea articolului Ponta, după deblocarea POST şi vânzarea CFR Marfă: Domnul Fenechiu, greu de ucis

Ponta, după deblocarea POST şi vânzarea CFR Marfă: Domnul Fenechiu, greu de ucis (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Domnul Fenechiu, greu de ucis", a spus premierul, la începerea unei reuniuni pe tema absorbţiei fondurilor UE, moment în care toţi miniştrii participanţi au zâmbit, inclusiv Fenechiu.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că premierul Victor Ponta l-a asigurat ca se va rezolva problema legată de MCV privind miniştrii cu dosare penale.

"Acum, hai să fim cinstiţi: eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru", a spus Băsescu.

El a precizat că a discutat ultima oară acum trei săptămâni cu premierul Ponta pe acest subiect, iar răspunsul acestuia a fost pozitiv.

În replică, premierul Victor Ponta a amintit că Fenechiu va fi înlocuit din postul de ministru doar dacă judecătorii vor emite o decizie de condamnare a acestuia, adăugând în acelaşi timp că ministrul a avut două obiective de îndeplinit, respectiv să deblocheze Programul Operaţional Sectorial Transporturi şi desemnarea unui câştigător pentru privatizarea CFR Marfă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici