Ponta evită să spună ora întrevederii cu Comisia de la Veneţia

Premierul Victor Ponta a evitat, luni, în mod repetat, să spună jurnaliştilor care au insistat adresându-i întrebări, care va fi ora la care se va întâlni cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, el arătând că întrevederea va fi urmată de un comunicat de presă.

420 afișări
Imaginea articolului Ponta evită să spună ora întrevederii cu Comisia de la Veneţia

Ponta evită să spună ora întrevederii cu Comisia de la Veneţia (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Întrebat când se va întâlni cu reprezentanţii Comisiei de la Vaneţia, Ponta a răspuns: "În cursul zilei de astăzi şi vă anunţăm la sfârşit. Mă duc acum spre Guvern, ne vedem şi o să vă dăm un comunicat".

La insistenţele jurnaliştilor, Ponta a spus că nu va comunica ora întrevederii.

"Nu (pot spune ora, n.r.). La sfârşit o să vă dăm un comunicat", a răspuns Ponta.

Întrebat de ce nu poate spune ora, premierul a răspuns: "Pentru că, de exemplu, nu vreau, ca domnul Băsescu, să vin, să vă facem declaraţii, să... Are rost să mai facem politică din asta ieftină? O să mă întrebe oamenii ceva, le răspundem, şi cu asta basta".

O delegaţie de experţi ai Comisiei de la Veneţia se află luni şi marţi la Bucureşti. Conform Comisiei de la Veneţia, vizita are loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România şi OUG care amendează Legea CC şi Legea referendumului.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a avut în cursul după-amiezii o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni. Preşedintele Băsescu a declarat, la întâlnire, că principala concluzie în urma evenimentelor politice din ultimele două luni este că instituţiile statului - CC, Parchetul General sau DNA - au rezistat presiunii politice, confirmând că România este un stat de drept.

Şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, are programată, luni, la ora 18.30, o întâlnire cu această delegaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici