Ponta: Felul în care se comportă Băsescu este o incitare la demonstraţii publice

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că felul în care se comportă Traian Băsescu şi Guvernul Boc reprezintă "o incitare la demonstraţii publice", pentru că se iau decizii fără a exista niciun fel de dialog.

23 afișări
Imaginea articolului Ponta: Felul în care se comportă Băsescu este o incitare la demonstraţii publice

Ponta: Felul în care se comportă Băsescu este o incitare la demonstraţii publice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că înţelege declaraţiile liderului sindical Bogdan Hossu, referitoare la posibilitatea unor manifestaţii de stradă, în cazul în care Codul Muncii va fi modificat aşa cum doreşte Guvernul.

"Bănuiesc că deontologii domnului Băsescu vor fi din nou şocaţi când spun că eu îi înţeleg pe sindicalişti. Evident că nu voi fi niciodată promotorul niciunui gest de violenţă, dar cred că modul în care Traian Băsescu şi Guvernul Boc se comportă reprezintă practic o incitare la demonstraţii publice. Acestea nu-şi au rostul când există un dialog, dacă oamenii sunt primiţi înăuntru la masă, n-au de ce să stea afară în stradă", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, premierul Boc vrea să modifice Codul Muncii, deşi sindicatele şi patronatele nu vor acest lucru, iar reprezentanţii FMI afirmă că ei nu au cerut acest lucru.

"Boc nu poate spune adevărul, că o face pentru că i-a cerut-o Băsescu. De ce vrea Băsescu? Numai el ştie", a spus Ponta.

Acesta a apreciat că, "aşa cum preşedintele a reuşit schimbarea Legii educaţiei pentru că avea un război cu doi oameni, Andrei Marga şi Ecaterina Andronescu, sau legile militare, pentru că avea un război cu generalii care nu sunt din UNPR", vrea să schimbe Codul Muncii pentru că nu-i plac liderii de sindicat.

"Nu-i place de liderii de sindicat, le-a trimis ANI pe cap, îi dă la televizor, trebuie neapărat să-i desfiinţeze. Schimbă Codul Muncii că nu-i place de sindicalişti, de mai bine de un an nu mai există dialog, totul a fost impus, nici în Parlament nu se mai adoptă legi, se vine cu asumarea răspunderii", a spus Ponta.

Potrivit acestuia, parlamentarii puterii nu sunt lăsaţi să voteze nici măcar la moţiunea de cenzură.

"Când nu ai dialog, e practic o incitare la manifestaţie publică. Eu nu-mi doresc să ajungem ca-n Egipt, dar modul de comportament al regimului Băsescu e identic. Încă sper că vom reuşi să schimbăm prin mijloace democratice acest regim, deşi sunt alarmat de ce se întâmplă", a spus Ponta.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, vineri, că dacă premierul îşi asumă răspunderea pe proiectul de modificare a Codului Muncii singura şansă pentru salariaţi este "să iasă în stradă cu pietre şi să arunce după ei". Potrivit lui Hossu, modificările la Codul Muncii sunt o nouă formă de sclavagism, pentru că patronul poate concedia colectiv oricând şi a doua zi să angajeze alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici