Ponta: Geoană mi-a propus şi mie, şi lui Năstase funcţia de prim-vicepreşedinte

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta, candidat la şefia partidului, a precizat, marţi, că liderul PSD, Mircea Geoană, i-a propus şi lui, dar şi lui Adrian Năstase, funcţia de prim-vicepreşedinte în echipa pe care o alcătuieşte.

19 afișări
Imaginea articolului Ponta: Geoană mi-a propus şi mie, şi lui Năstase funcţia de prim-vicepreşedinte

Ponta: Geoană mi-a propus şi mie, şi lui Năstase funcţia de prim-vicepreşedinte (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Propunerea aceea - eu am fost corect şi am recunoscut. Am primit-o şi eu de la domnul Geoană. Şi domnul Năstase a primit-o. Am fost mai mulţi care am primit acea propunere pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Nu ştiu acum cine o acceptă sau nu, fiecare merge pe drumul lui", a spus Ponta, răspunzând astfel unei întrebări privind faptul că vicepreşedintele Cristian Diaconescu a primit o invitaţie din partea lui Mircea Geoană pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Ponta a mai spus că nu a apucat să discute cu foarte mulţi colegi de partid în ceea ce priveşte alcătuirea propriei echipe pe care o va propune la Congres, el precizând că a fost surprins de retragerea lui Năstase.

"Nu am apucat decât să discut cu foarte puţini colegi aseară (luni, la CExN - n.r.), ca o dovadă a faptului că nu am avut nimic pregătit dinainte. M-a surprins anunţul domnului Năstase. Am două-trei zile, mi-e uşor, pentru că toţi colegii mă cunosc", a mai spus Ponta.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că şi-ar dori în echipa sa un prim-vicepreşedinte puternic, competent, pe care să se poată sprijini şi cu care să-şi distribuie rolurile şi competenţele în perspectiva Guvernului alternativ, el arătând că lui Diaconescu i s-ar potrivi "mănuşă" aceasta.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, la Antena 3, că Diaconescu ar fi bun pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, iar Liviu Dragnea, pentru cea de secretar general.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat, luni, că a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al partidului, pentru că nu doreşte să participe la "un circ prost scris".

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a anunţat, luni, că a decis să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, precizând că este nevoie de o alternativă în condiţiile în care Adrian Năstase s-a retras din cursă.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că a existat "un mic calcul" în spatele rocadei Năstase-Ponta în privinţa retragerii lui Năstase şi anunţarea candidaturii lui Ponta la şefia PSD, el apreciind că astfel de calcule sunt fireşti şi că intrarea în cursă a unui tânăr ca Ponta e benefică.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru conducerea formaţiunii expiră joi, la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici