Ponta: Guvernul îşi poate angaja răspunderea pe legea asistenţei sociale în sesiunea viitoare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că Guvernul nu îşi poate angaja răspunderea pe legea asistenţei sociale în această sesiune parlamentară, întrucât actul normativ este deja pe ordinea de zi, o eventuală angajare putând avea loc în sesiunea care debutează în februarie.

284 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul îşi poate angaja răspunderea pe legea asistenţei sociale în sesiunea viitoare

Ponta: Guvernul îşi poate angaja răspunderea pe legea asistenţei sociale în sesiunea viitoare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ponta a spus că regulamentul celor două Camere nu permite angajarea răspunderii Executivului pe un act normativ aflat pe ordinea de zi.

El a precizat că, în condiţiile în care totuşi Guvernul îşi va angaja răspunderea, USL va depune moţiune de cenzură.

Ponta a precizat că poziţia USL faţă de acest act normativ este de respingere, nu de blocare, considerând că legea este una antisocială.

"Vom vota «împotrivă» atât în Senat, cât şi la Cameră. E o lege antisocială. Legea trebuie să plece la Cameră, noi azi (luni - n.r.) vom fi prezenţi la Senat, dacă lipsesc cei de la putere, Traian Băsescu să-i certe pe ei. Noi votăm împotrivă", a spus Ponta.

Dezbaterile la proiectul legii asistenţei sociale sunt blocate în Senat de mai multe săptămâni. Senatorii opoziţiei au reuşit, timp de mai multe săptămâni, blocarea votării legii, după pauze de consultări şi dezbateri procedurale în contradictoriu care s-au prelungit până la terminarea programului de lucru. Proiectul de lege propus de Guvern are termen de adoptare tacită în Senat data de 3 noiembrie. Camera Deputaţilor este forul decizional.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că legile privind reforma sănătăţii, asistenţa socială şi numirile de judecători la ÎCCJ vor fi adoptate prin asumarea răspunderii, pentru că s-a dovedit că nu pot fi trecute prin Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici