Ponta i-a cerut ministrului de Interne să continue actualizarea listelor electorale

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Mircea Duşa, să solicite autorităţilor locale continuarea actualizării listelor electorale, chiar dacă CC a decis invalidarea referendumului, şi a dat exemplu colegiul său, în care locuiesc 78.000 de persoane, dar sunt înscrise în liste 85.000.

313 afișări
Imaginea articolului Ponta i-a cerut ministrului de Interne să continue actualizarea listelor electorale

Ponta i-a cerut ministrului de Interne să continue actualizarea listelor electorale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Prim-ministrul le-a spus membrilor Cabinetului său, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că odate încheiate procedurile referendumului de demitere a preşedintelui, trebuie trase şi "lecţii instituţionale în baza a ceea ce s-a întâmplat". În acest sens, el i-a cerut ministrului Mircea Duşa să continue procesul de actualizare a listelor electorale.

"Vă rog frumos, domnule ministru, să continuaţi acţiunea prin care să cereţi autorităţilor locale să reactualizeze listele. Am înţeles decizia CC, o acceptăm, chiar dacă e greu de spus că este o decizie dreaptă, dar acum, dacă tot am constatat că de fapt suntem mult mai puţini în realitate... Eu, în colegiul meu de la Târgu-Jiu, am 78.000 de locuitori şi 85.000 de votanţi, cred că e valabil peste tot, nu?", a spus premierul.

Şeful Executivului i-a spus ministrului Duşa că procesul de actualizare este important având în vedere că la sfârşitul acestui an vor fi organizate alegeri generale.

"Vă rog, cu mijloacele legale pe care le are MAI, să nu ne oprim acum după decizia CCR, ci, dimpotrivă, să ne facem datoria, să cereţi primarilor să ştim exacţi câţi cetăţeni sunt în România, câţi mai votează, cu atât mai mult cu cât cetăţenii din străinătate au în baza legii reprezentanţii lor în Parlament, doi senatori şi patru deputaţi care rămân parlamentari de diaspora. Însă, în ţară e foarte clar, am văzut şi rezultatele de la INS, că listele electorale pe baza cărora s-a pronunţat CCR nu reflectă realitatea. Haideţi să le pregătim pentru alegerile din noiembrie", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici