Ponta: În cazul Roşia Montană, Băsescu îşi protejează sponsorii din campania electorală

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu legate de proiectul Roşia Montană sunt o încercare de a-şi proteja sponsorii din campania electorală.

486 afișări
Imaginea articolului Ponta: În cazul Roşia Montană, Băsescu îşi protejează sponsorii din campania electorală

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a evitat să se pronunţe pe fond asupra oportunităţii proiectului Roşia Montană, afirmând că mai întâi Gold Corporation ar trebui să facă publice sponsorizările acordate unor persoane politice şi unor publicaţii.

"Ca şi în 2004, Traian Băsescu îşi protejează sponsorii din campanie, împotriva intereselor României. Cred că mai întâi trebuie să discutăm despre transparenţa fondurilor Gold Corporation pentru a sponsoriza persoane politice şi mass-media. Gold Corporation ar trebui să facă publice toate persoanele politice, fie că sunt de la PSD, PNL sau PDL, pe care le-a sponsorizat, pentru că la Băsescu ştim sigur că a fost, probabil şi la Roberta Anastase. Altminteri, riscăm să avem în România cel mai grav caz de lobby şi corupţie politică", a susţinut Ponta.

Preşedintele PSD a mai spus că "un semn de întrebare" legat de finanţările politice ale corporaţiei este şi că unii consilieri politici ai lui Traian Băsescu, printre care Tal Silberstein şi Dan Andronic, colaborează cu Gold Corporation.

"Ca de fiecare dată, Traian Băsescu se gândeşte doar la buzunarele sale şi niciodată la interesele României", a mai afirmat Ponta.

Întrebat dacă el sprijină sau nu continuarea exploatării la Roşia Montană, Ponta a răspuns: "După ce aflu câţi politicieni şi câte ziare plăteşte Gold Corporation, pot să îmi fac o părere".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană "trebuie făcut", pentru că România are nevoie de el, "dar cu condiţia să fie renegociată partajarea beneficiilor", şeful statului adăugând că acest proiect nu poate fi pornit fără avizul Comisiei Europene.

El a mai spus că Guvernul "trebuie să aibă curajul" să le spună românilor că acest proiect trebuie făcut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici