Ponta: Întâlnirea cu premierul ucrainean va avea loc luna viitoare, în România

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că întâlnirea cu omologul său ucrainean va avea loc în luna iunie în România, după alegerile prezidenţiale din Ucraina, în prezent stabilindu-se detaliile acestei întrevederi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

273 afișări
Imaginea articolului Ponta: Întâlnirea cu premierul ucrainean va avea loc luna viitoare, în România

Arseni Iaţeniuk (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ponta a afirmat, într-o conferinţă de presă, că se va întâlni cu omologul său ucrainean luna viitoare, după alegerile prezidenţiale din Ucraina.

El a precizat că întâlnirea va avea loc în România.

"Am discutat informal, însă aşteptăm alegerile din 25 mai din Ucraina. Luna viitoare, cu siguranţă vreau să mă văd cu omologul meu ucrainean", a spus Ponta.

Premierul a mai arătat că Acordul privind micul trafic de frontieră va fi unul dintre subiectele principale ale discuţiilor.

"Noi am făcut toate procedurile şi trebuie să fie un pic de rupere a birocraţiei şi pe partea cealaltă. Acum mi-a fost greu să insist când au problemele uriaşe pe care le au", a spus premierul.

În Ucraina vor avea loc alegeri prezidenţiale în 25 mai, iar preşedintele ales va desemna premierul.

Actualul premier al Ucrainei este Arseni Iaţeniuk, acesta fiind interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici