Ponta: Înţeleg decizia lui Antonescu de a candida în afara USL, nu îşi asumă guvernarea

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că înţelege la nivel politic decizia lui Crin Antonescu de a candida în afara USL la prezidenţiale, întrucât astfel nu îşi asumă responsabilitatea guvernării, el precizând că la nivel personal nu ar proceda similar.

664 afișări
Imaginea articolului Ponta: Înţeleg decizia lui Antonescu de a candida în afara USL, nu îşi asumă guvernarea

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ponta a susţinut din nou că îşi doreşte ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să vină în Guvern, arătând că îl va numi pe acesta pe orice funcţie solicitată, dar că liberalul refuză. "Eu vreau să-l numesc şi dânsul nu vrea", a spus Ponta, care a arătat că este dispus să-l numească pe Iohannis inclusiv în funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne după restructurarea Guvernului.

Întrebat de ce crede că PNL nu doreşte acest lucru, Ponta a spus: "Pentru că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci".

"Pot să înţeleg la nivel politic acest lucru, dar la nivel personal nu aş proceda aşa", a spus Ponta.

Întrebat dacă PSD ia în calcul să aibă un candidat propriu la prezidenţiale, Ponta a răspuns negativ.

Întrebat dacă, în condiţiile ruperii USL, Cabinetul său va beneficia de susţinerea UDMR, Ponta a spus că nu ştie acest lucru şi că nu a discutat aşa ceva.

Ponta a negat că s-ar fi întâlnit în cursul zilei de miercuri cu reprezentanţii UDMR.

Preşedintele PSD, Viorel Ponta, a declarat, joi, că are convingerea că liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia de a candida la Preşediniţie din partea opoziţiei, pentru că până acum candidaţii opoziţiei au câştigat de fiecare dată.

"Am, ca şi alţii, convingerea că domnul Antonescu a luat practic decizia de a merge singur şi de a fi un candidat din opoziţiei, pentru că până aum candidaţii la Prezidenţiale care au candidat din opoziţie au câştigat", a spus Ponta, după ce a participat la reuniunea informală a PSD de la hotel Rin.

Anterior, surse politice declarau, pentru MEDIAFAX, că Ponta le-a spus, joi, social-democraţilor reuniţi la hotelul Rin, că liderul PNL Crin Antonescu "şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei".

Potrivit acestor surse, în interiorul reuniunii PSD s-a ţinut un singur discurs, de către Victor Ponta, în timpul căruia au fost proiectate imagini de la Congresul PSD din urmă cu patru ani, când actualul preşedinte al formaţiunii a preluat funcţia.

Ponta le-a spus social-democraţiilor că "în mare, Crin Antonescu şi-a făcut nişte calcule şi va candida la Preşedinţie din partea opoziţiei", au mai declarat sursele.

"Lucrurile stau aşa, şi acum să vedem ce facem", le-a mai spus Ponta social-democraţilor.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat înaintea reuniunii că liderii PSD, PC şi UNPR nu s-au întrunit ca să petreacă, ci pentru a face un bilanţ al celor patru ani de când Ponta a fost ales preşedinte, dar şi pentru a discuta despre viitorul USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici