Ponta: L-am sunat pe Ion Iliescu, i-am urat sănătate. Veştile mele despre sănătatea sa sunt bune

Liderul PSD Victor Ponta a declarat joi că l-a sunat pe Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, care se află internat la spitalul Elias şi i-a urat sănătate, precizând că veştile sale despre starea de sănătate a acestuia sunt bune şi speră să se facă bine într-un timp cât mai scurt.

359 afișări
Imaginea articolului Ponta: L-am sunat pe Ion Iliescu, i-am urat sănătate. Veştile mele despre sănătatea sa sunt bune

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că va merge în cursul zilei de joi la spitalul Elias pentru a-l vizita pe preşedintele de onoare al partidului.

"L-am sunat şi sper să fie în condiţii bune, o să-l văd azi. Veştile mele sunt bune. Nu sunt medic, spre deosebire de domnul Oprescu şi nu pot decât să iau ca atare asemenea veşti. Sunt convins şi sper ca domnia sa să fie bine într-un timp cât mai scurt", a spus Ponta.

Starea fostului şef al statului Ion Iliescu este bună, el fusese de mult pregătit pentru un control de rutină, a declarat, joi dimineaţă, pentru MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului "Elias", Dana Safta.

"Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutină. Nu trebuie asociată agitaţia ultimelor zile cu starea acestuia, întrucât el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp înainte. Starea pacientului este bună", a precizat Dana Safta.

Aceasta a menţionat că fostului preşedinte îi vor fi făcute investigaţiile uzuale.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a vizitat, joi dimineaţă, pe Ion Iliescu, la spital. Oprescu a negat zvonurile legate de o posibilă criză biliară, amintind că Iliescu a fost supus cu ani în urmă unei intervenţii în urma căreia i-a fost scoasă bila.

Ion Iliescu a fost operat, în mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, după ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi şi a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Intervenţia a fost realizată în 18 mai 2005, iar Iliescu a rămas atunci în spital până aproape de sfârşitul lunii, din cauza unor dureri în piept, apărute la câteva zile după montarea stenturilor.

Totodată, în 1994, Ion Iliescu a fost operat de colecist, la Spitalul Elias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici