Ponta: Liderii europeni nu se aşteptau să fie şmenuiţi ca la alba-neagra de Băsescu

Liderilor europeni care au presat Guvernul USL să accepte validarea referendumului cu o prezenţă de 50% plus unu nici prin cap nu le-a trecut că preşedintele suspendat Traian Băsescu se va comporta ca un "şmenar" şi îi va "şmenui ca la alba-neagra", iar acum se simt folosiţi, afirmă premierul Ponta.

5031 afișări
Imaginea articolului Ponta: Liderii europeni nu se aşteptau să fie şmenuiţi ca la alba-neagra de Băsescu

Ponta: Liderii europeni nu se aşteptau să fie şmenuiţi ca la alba-neagra de Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Acum, aceşti lideri europeni simt că au fost folosiţi. Băsescu este singurul preşedinte care nici măcar el nu s-a votat", a spus Ponta la RTV.

El a arătat că USL a acceptat solicitările liderilor europeni pentru a nu rupe punţile cu Uniunea Europeană, deşi date neoficializate încă relevă că în România trăiesc nu 22 milioane de locuitori, ci doar 18 milioane, dintre care 15 milioane cu drept de vot.

Premierul a adăugat că aceste date ar putea fi solicitate de către judecătorii Curţii Constituţionale spre analiză înainte de a se pronunţa asupra validării referendumului, precizând însă că nu ştie dacă va fi transmisă o astfel de solicitare de către Curte.

"Nu ştiu ce va face Curtea, ştiu doar că voi respecta decizia Curţii", a spus Ponta.

El a arătat că şi Parlamentul ar putea transmite o astfel de poziţie legată de datele reale ale cetăţenilor cu drept de vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici