Ponta: M-am uitat în calendar, ultimul CSAT a fost pe 27 martie, când nu erau incidente în Ucraina

Premierul Victor Ponta a afirmat că a verificat când a fost organizată ultima reuniune a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi a arătat că aceasta a avut loc pe 27 martie, când nu izbucniseră încă incidentele violente din Ucraina.

147 afișări
Imaginea articolului Ponta: M-am uitat în calendar, ultimul CSAT a fost pe 27 martie, când nu erau incidente în Ucraina

Ponta: M-am uitat în calendar, ultimul CSAT a fost pe 27 martie, când nu erau incidente în Ucraina

El a arătat, astfel, la România TV, că afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, conform căruia situaţia Ucrainei s-a discutat de mult în CSAT, dar premierul nu şi-a dat seama când, nu se justifică.

Ponta a precizat că, probabil marţi, îi va transmite preşedintelui documentele pentru convocarea unei reuniuni a CSAT privind situaţia din Ucraina.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a anunţat, după o discuţie cu miniştrii Apărării, de Interne şi Externe, că marţi va primi o analiză la zi privind situaţia din Ucraina şi Moldova şi o actualizare a strategiei României, acte pe care, ca vicepreşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), le va înainta preşedintelui pentru a fi discutate în CSAT.

El a insistat asupra faptului că nu există un pericol actual sau o ameninţare directă la adresa României, dar că Moldova şi Ucraina, state aflate la graniţă, sunt în stare de pericol, astfel că autorităţile române trebuie să aibă o strategie actualizată.

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat că face apel la premierul Victor Ponta să nu terfelească CSAT, care nu este "un club de dezbatere", şi i-a cerut să depună, chiar şi în noaptea de duminică spre luni, o strategie pe situaţia din Ucraina, dacă vrea convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

El a arătat că situaţia Ucrainei s-a discutat de mult în CSAT, dar premierul Ponta nu şi-a dat seama când.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici