Ponta: Năstase a fost prigonit şapte ani de Băsescu, era normal şi de aşteptat să fie achitat

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, joi, că se aştepta şi era normal ca Adrian Năstase să fie achitat în dosarul "Mătuşa Tamara", el precizând că fostul premier a fost "prigonit timp de şapte ani" de către Traian Băsescu şi de către instituţiile aflate în subordinea şefului statului.

311 afișări
Imaginea articolului Ponta: Năstase a fost prigonit şapte ani de Băsescu, era normal şi de aşteptat să fie achitat

Ponta: Năstase a fost prigonit şapte ani de Băsescu, era normal şi de aşteptat să fie achitat (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Mă aşteptam să fie achitat. Am spus lucrul ăsta zilele trecute. Era normal acest lucru. Timp de şapte ani a fost prigonit de către Traian Băsescu şi de către instituţiile aflate în subordinea lui Traian Băsescu. Regret faptul că nimeni nu-i va da înapoi domnului Năstase aceşti şapte ani de prigoană, şi lui, şi altora mai puţin cunoscuţi, pentru că sunt mulţi alţi oameni în aceeaşi situaţie", a spus Ponta.

El a adăugat că un stat de drept trebuie să-şi folosească instituţiile nu pentru a plăti poliţe politice, ci pentru a-i pedepsi într-adevăr pe cei care încalcă legea.

"Năstase a făcut lucruri bune, a făcut şi greşeli, dar nu merita să fie prigonit cu instituţiile statului. Cei care folosesc instituţiile statului pentru războaie personale, cum a făcut Traian Băsescu, şi cum fac şi alţi oameni ai lui Traian Băsescu, ar trebui să-şi asume această uriaşă greşeală", a spus Ponta.

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de corupţie imputate de procurorii Direcîţiei Naţionale Anticorupţie.

De asemenea, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi, pentru complicitate la fapte de corupţie.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici