Ponta: Ne întâlnim săptămâna viitoare cu Toma şi Geoană să vedem dacă mai mergem împreună

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după BPN, că, împreună cu Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi cu Ion Toma pentru a vedea dacă aceştia mai "continuă" în PSD.

30 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ne întâlnim săptămâna viitoare cu Toma şi Geoană să vedem dacă mai mergem împreună

Ponta: Ne întâlnim săptămâna viitoare cu Toma şi Geoană să vedem dacă mai mergem împreună (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a anunţat că propunerea PSD Olt de suspendare din partid a vicepreşedintelui Ion Toma a fost validată de BPN cu doar două abţineri şi niciun vot "împotrivă".

Potrivit unor surse din partid, cele două abţineri au provenit de la Ecaterina Andronescu şi Ion Iliescu.

Suspendarea lui Toma este pe perioadă nedeterminată, a precizat Ponta.

El a menţionat că, în ceea ce priveşte propunerea PSD Olt de excludere a lui Toma din partid, BPN a decis amânarea unei decizii până la o discuţie a liderilor partidului atât cu Toma, cât şi cu Geoană, la rândul lui suspendat pentru şase luni.

"Am primit mandat ca, împreună cu doi colegi cu experienţă, domnul Iliescu şi domnul Năstase, să avem o discuţie cu cei doi senatori ai noştri suspendaţi, domnul Geoană şi domnul Toma, pentru a încerca să căutăm să vedem dacă putem să fim împreună sau trebuie să fim despărţiţi", a spus Ponta.

El a precizat că discuţia respectivă ar putea avea loc săptămâna viitoare, luni sau marţi.

"Ne va prinde bine. Eu, chiar dacă sunt mai tânăr şi mai determinat în soluţii, cred că înţelepciunea trebuie să prevaleze şi orgoliile personale sunt mai puţin importante", a adăugat Ponta.

Întrebat cum s-a ajuns ca situaţia lui Geoană să fie legată de cazul Toma, Ponta a răspuns: "Am fost informat de foarte multe lucruri, care sper să le spălăm în familie, dacă se poate. Dacă nu se poate, atunci să nu facem un fel de Columbeanu în presă".

Întrebat dacă BPN al PSD a verificat dacă Toma şi-a plătit cotizaţiile, unul din punctele de acuzare din decizia de suspendare a acestuia luată de PSD Olt, Ponta a răspuns: "Nu am verificat astăzi lucrul acesta şi, sincer, nu asta era problema cea mai importantă".

Ponta a mai precizat că, în ceea ce priveşte propunerea PSD Olt de excludere din partid a lui Toma, BPN a decis amânarea luării unei decizii până la întâlnirea şi cu acesta şi cu Geoană, alături de Iliescu şi Năstase.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul preşedinte al partidului Mircea Geoană a fost acuzat, miercuri, în BPN, că ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Potrivit surselor citate, la discuţia despre sancţionarea lui Ion Toma, mai mulţi vicepreşedinţi au ridicat problema lui Mircea Geoană, acuzându-l că ar pune la cale iniţierea unei platforme critice în interiorul PSD sau formarea unui nou partid.

Conform aceloraşi surse, Adrian Năstase le-a spus membrilor BPN că Geoană, Toma, deputaţii Florentin Gust şi Radu Coclici, precum şi alţi apropiaţi ai lui Geoană din teritoriu s-ar fi întâlnit săptămâna trecută la Hotel Ramada.

Discuţia de la Ramada, potrivit relatărilor din BPN, s-ar fi concentrat asupra iniţierii demersurilor de înfiinţare a unui nou partid, propunerea fiind făcută de Toma.

Sursele citate au arătat că, potrivit discuţiilor din BPN, Geoană i-ar fi convins pe apropiaţi că ar fi mai oportună iniţierea unei platforme în interiorul PSD, care să se poziţioneze critic faţă de actuala conducere.

Aceleaşi surse au declarat că, în BPN, Adrian Năstase ar fi arătat şi câteva formulare distribuite la Ramada, unul din punctele din formulare referindu-se la identificarea tuturor membrilor PSD nemulţumiţi faţă de actuala conducere, inclusiv a celor care au plecat în ultima vreme din partid.

Sursele MEDIAFAX au arătat că majoritatea membrilor BPN au ridicat problema sancţiunii lui Geoană, aflat deja în interiorul unei suspendări de şase luni din partid.

Potrivit aceloraşi surse, după ce s-a ridicat problema excluderii lui Geoană, Victor Ponta a propus ca, împreună cu Adrian Năstase şi Ion Iliescu, să aibă o discuţie lămuritoare, luni, atât cu Geoană, cât şi cu Toma.

Potrivit surselor din conducerea PSD, la următoarea şedinţă a BPN s-ar putea pune din nou problema excluderii lui Geoană din partid. "Noi ne batem să îi ţinem funcţia la Senat, iar el ne lucrează din interior", au susţinut aceleaşi surse, care au apreciat că acesta ar putea să nu mai fie nici membru al PSD, nici preşedinte al Senatului.

BPN al PSD a decis, în 13 decembrie 2010, suspendarea lui Mircea Geoană pentru şase luni din PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici