Ponta: Nu am ce reproşa miniştrilor PNL. Înţeleg disciplina de partid, dar guvernarea e mai importantă

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat, la începutul primei şedinţe de guvern în noua formulă, că regretă că miniştrii PNL s-au retras şi că nu are ce să le reproşeze, deoarece înţelege disciplina de partid, dar a punctat că guvernarea este întotdeauna mai importantă decât această disciplină.

370 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu am ce reproşa miniştrilor PNL. Înţeleg disciplina de partid, dar guvernarea e mai importantă

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Regret că miniştrii PNL au plecat din echipa guvernamentală. M-am văzut astăzi cu ei şi le-am mulţumit personal. Înţeleg disciplina de partid şi nu am ce să le reproşez, însă cred că Guvernul şi guvernarea sunt mai importante întotdeauna chiar şi decât disciplina de partid", a spus Ponta.

El a precizat că, miercuri, Guvernul va adopta un proiect de lege privind depozitarea seminţelor de consum şi o ordonanţă pentru operaţionalizarea Acordului de Parteneriat cu UE.

"Important este că marţi vom merge în faţa Parlamentului pentru un nou vot referitor la structura şi compoziţia politică a Guvernului", a amintit Ponta, care a cerut interimarilor ca, până atunci, să asigure funcţionarea ministerelor.

Guvernul s-a reunit, miercuri, în şedinţă, în noua formulă în care posturile de ministru eliberate de PNL sunt ocupate, interimar, de către miniştrii PSD.

Şedinţa de guvern, programată iniţial pentru ora 12.00, a fost amânată pentru ora 16.00, până când decretele de numire a miniştrilor interimari pe posturile eliberate de PNL au fost semnate de preşedintele Traian Băsescu şi publicate în Monitorul Oficial.

Pentru posturile de ministru eliberate de PNL, miniştrii interimari sunt: Dan Şova -Transporturi, Nicu Bănicioiu-Sănătate, Robert Cazanciuc-Relaţia cu Parlamentul, Rovana Plumb-Ape, Doina Pană-Muncă, Mihnea Costoiu-Cultură, Titus Corlăţean-Românii de Pretutindeni.

Liderii PNL au adoptat, marţi seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici