Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre şi Marga. Ei vor fi în continuare piloni importanţi ai USL

Premierul Victor Ponta spune că nu are ce să le reproşeze miniştrilor Ioan Rus, Victor Paul Dobre şi Andrei Marga, el declarându-se convins că aceştia "vor fi în continuare piloni importanţi ai USL în bătălia politică pentru schimbarea României".

269 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre şi Marga. Ei vor fi în continuare piloni importanţi ai USL

Ponta: Nu am reproşuri pentru Rus, Dobre şi Marga. Ei vor fi în continuare piloni importanţi ai USL (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

"Nu numai că nu am nimic de reproşat, în continuare le-am mulţumit şi îi apreciez foarte mult şi pe domnul Ioan Rus, şi pe domnul Victor Paul Dobre, şi pe domnul Andrei Marga şi sunt convins că toţi trei vor fi în continuare piloni importanţi ai USL în bătălia politică pentru schimbarea României", a declarat Victor Ponta la finalul BPN al PSD.

El a arătat că remanierea a fost impusă de faptul că preşedintele Traian Băsescu şi grupul de interese din jurul acestuia au încercat în această perioadă prin toate mijloacele să blocheze activitatea şi implementarea agendei de guvernare a USL.

"Am luat decizii foarte rapid şi funcţionăm la capacitate maximă în continuare. De reproşuri, nici vorbă. Toţi cei trei miniştri sunt oameni pe care îi aprecizez, oameni care au fost extrem de corecţi în activitatea guvernamentală şi oameni care cred că în mod sigur vor face multe alte lucruri în cadrul USL", a adăugat premierul.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în şedinţa PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici