Blaga: Se impune mai mult decât oricând demisia întregului Guvern Ponta

Conducerea PDL consideră că se impune mai mult decât oricând demisia întregului Guvern Ponta, cel care a organizat referendumul din 29 iulie, a declarat luni preşedintele PDL, Vasile Blaga, după şedinţa BPN al partidului.

941 afișări
Imaginea articolului Blaga: Se impune mai mult decât oricând demisia întregului Guvern Ponta

Blaga: Se impune mai mult decât oricând demisia întregului Guvern Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Blaga a spus că prin demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre se înţelege că aceştia nu doresc să continue implicarea Ministerului de Interne în demersul politic iniţiat de Victor Ponta prin care-şi propune un minirecensământ în care să scoată din liste 1.300.000 de oameni pentru ca referendumul să fie validat.

"Concluzia şedinţei BPN este că PDL consideră mai mult decât oricând că se impune demisia întregului Guvern Ponta, cel care a organizat referendumul din 29 iulie. Am văzut poziţiile domnului Rus şi Dobre, înţelegem că dânşii nu doresc să continue implicarea MAI în acest demes politic iniţiat de Victor Ponta care săptămâna trecută, în 3 august, îşi propunea nici mai mult nici mai puţin decât un minirecensământ în care să scoată din liste 1.300.000 de oameni pentru ca referendumul să fie validat", a precizat Vasile Blaga.

El a spus că este prima dacă după Revoluţie când ministrul de Interne spune clar că un preşedinte în funcţie a făcut presiuni asupra Ministerului.

Blaga a mai spus că atrage atenţia că datele populaţiei se actualizează permanent de direcţia MAI şi de fiecare dacă la 10 zile sunt scoşi din liste cei care au decedat şi sunt introduşi cei care s-au născut.

Blaga a arătat că Ioan Rus a reconfirmat numărul cetăţenilor cu drept de vot de peste 18 milioane.

Liderul PDL a mai precizat că nu a primit din partea lui Victor Ponta propunerea de formare a unui guvern de uniune naţională şi a arătat că nu ia în calcul o asemenea variantă."Şi-au asumat (cei de la USL n.r.) guvernarea ţării, au făcut atâtea promisiuni după care le-au mutat anul viitor, iar acum iată seceta nu iartă, iar probabil că o să asistăm la un nou minim istoric al leului, economia se prăbuşeşte. Asta e realitatea unei ţări guvernate de Victor Ponta".

El a spus că nu ia în calcul o asemenea variantă. "Au majoritate în Parlament, îi rugăm să guverneze bine România", a adăugat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici