Ponta: Pe Kovesi am propus-o la şefia DNA pe baza convingerilor proprii

Comisia Europeană este direct interesată de cine va conduce DNA, iar Laura Kovesi, prin impresia creată, constituie o garanţie pentru oficialii europeni că DNA nu va deveni un instrument de luptă al USL, a declarat premierul Ponta, adăugând însă că nu i-a cerut nimeni să o propună pe Kovesi la DNA.

1110 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pe Kovesi am propus-o la şefia DNA pe baza convingerilor proprii

Ponta: Pe Kovesi am propus-o la şefia DNA pe baza convingerilor proprii (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Principala atenţie a Comisiei Europene este asupra DNA, pentru că se ocupă de corupţia la nivel înalt", a spus Ponta, la Antena 3.

Întrebat însă dacă i-a cerut cineva să o propună pe Kovesi la DNA, premierul a răspuns negativ şi a precizat că a formulat această propunere "pe baza convingerilor proprii".

El a susţinut totodată că nu a realizat de la început reproşurile, totuşi legitime, ale colegilor săi de alianţă, dar s-a arătat convins că se va "trece" şi peste asta.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise, miercuri, de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marţi, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma, marţi, ca reacţie la declaraţia premierului privind alegerea procurorilor prin selecţie, că Ponta a dovedit maturitate, înţelepciune, stăpânire de sine şi ponderare în modul în care a gestionat situaţia legată de numirea procurorilor şefi, el arătând că premierul "s-a descurcat bine.

"S-a descurcat bine azi. (...) Noi avem un bazin mare de procurori, sunt convins că se poate găsi numitorul comun, oameni care să răspundă tuturor criteriilor", a mai spus Iliescu.

Miercuri seara, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că BPN al PNL a decis, cu unanimitate, ca dacă premierul Ponta persistă în numirea Laurei Codruţa Kovesi la DNA, PNL nu mai asumă Ministerul Justiţiei, arătând că Justiţia este, acum, în responsabilitatea "binomului, cuplului" Ponta-Băsescu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici