Ponta: PNL decide joi legat de Comisia parlamentară pe cazul Călăraşi. Eu am vorbit despre comisia mare, Antonescu a înţeles că era vorba de cea de la Senat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că PNL va decide joi poziţia legată de Comisia parlamentară în cazul Călăraşi, iar întrebat dacă în USL mai există armonie, el a răspuns că Uniunea funcţionează. Referitor la convorbirile sale cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, Ponta a declarat că el a vorbit la telefon, luni, despre "comisia mare", iar liderul liberal a înţeles că era vorba de cea de la Senat

399 afișări
Imaginea articolului Ponta: PNL decide joi legat de Comisia parlamentară pe cazul Călăraşi. Eu am vorbit despre comisia mare, Antonescu a înţeles că era vorba de cea de la Senat

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă se rupe USL, Ponta a răspuns: "Nu".

De asemenea, întrebat dacă în USL mai există armonie, Ponta a răspuns: "USL funcţionează".

"Atât timp cât proiectele importante, acestea de zilele trecute, descentralizarea, Legea bugetului, finalizarea Raportului privind revizuirea Constituţiei, legile electorale - atât timp cât acestea - şi în Guvern realmente lucrurile funcţionează foarte bine - merg mai departre, da, eu zic că funcţionează USL", a spus Ponta.

El a arătat că de trei ani, de când există USL, nu a reporşat în public nimic niciunuia dintre partenerii săi.

"Nu am în USL, nici măcar în PSD, nici subordonaţi, nici oameni care trebuie să asculte de ordinele mele. Am parteneri şi de trei ani de zile nu am încălcat această regulă şi nici nu am de gând să o încalc de acum încolo", a spus Ponta, întrebat dacă miercuri seară i-a reproşat lui Antonescu declaraţiile publice recente referitoare la înfiinţarea comisiei privind "Cazul Călăraşi".

Ponta a precizat că faptul că el şi Antonescu au vorbit la telefon ţine de evidenţă.

Premierul a menţionat că în şedinţa conducerii USL de miercuri seară s-a discutat despre propunerea PSD, PC şi UNPR de a iniţia comisia mixtă de anchetă privind "cazul Călăraşi", iar PNL urmează să decidă joi asupra poziţiei pe care o va avea referitor la această iniţiativă.

"Am discutat despre iniţiativa PSD, a PC şi a UNPR de a face această comisie de anchetă. Colegii de la PNL au spus că discută. Mâine cred că au şi o şedinţă şi mâine decid. Mâine e întâlnirea PNL care decide pe baza propunerii făcute de celelalte trei grupuri", a spus Ponta.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că liderii PNL nu i-au transmis, miercuri seară, la şedinţa USL, că nu ar fi de acord cu înfiinţarea acestei comisii.

Ponta a precizat, răspunzând unei întrebări, că miercuri seara, la şedinţa USL, nu s-a pus problema ruperii Uniunii.

Anterior, surse participante la întâlnire declaraseră pentru MEDIAFAX că preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu au ajuns "încă" la un acord în ceea ce priveşte comisia legată de "cazul Călăraşi".

Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea au plecat de la sediul USL fără a face declaraţii presei, în timp ce Crin Antonescu a mai rămas un timp în clădire. La plecare, nici Antonescu nu a făcut declaraţii presei. De asemenea, Radu Stroe a părăsit sediul USL fără a face declaraţii.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru MEDIAFAX, miercuri, anterior întâlnirii de la USL, că nici el, nici liderii grupurilor parlamentare liberale nu avuseseră până atunci o discuţie cu premierul Victor Ponta despre constituirea unei comisii de anchetă pe "cazul Călăraşi", subiectul putând fi discutat în prima reuniune USL.

Liderul PNL a fost întrebat dacă a avut o discuţie cu Victor Ponta legată de constituirea comisiei de anchetă la nivelul Camerei Deputaţilor şi Senatului în "cazul Călăraşi".

"Nu am avut încă nici eu, nici liderii grupurilor parlamentare o discuţie cu domnul Victor Ponta legată de constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă. Acest subiect ar putea fi discutat în prima reuniune a USL. Singura discuţie pe care am avut-o cu primul ministru a fost legată de comisia CEC din comisia de buget-finanţe, cu care am fost de acord şi asupra căreia s-a convenit", a declarat Antonescu, pentru MEDIAFAX.

Ponta: Avem un draft al deciziei Parlamentului privind înfiinţarea Comisiei pentru afacerea Călăraşi

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că PSD, PC şi UNPR, partidele din USL care propun înfiinţarea comisiei parlamentare mixte pentru "cazul Călăraşi", au şi un draft al deciziei Parlamentului privind înfiinţarea acestei comisii.

Ponta: Eu am vorbit despre comisia mare, Antonescu a înţeles că era vorba de cea de la Senat

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, referindu-se la convorbirile sale cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, că el a vorbit la telefon, luni, despre "comisia mare", iar liderul liberal a înţeles că era vorba de cea de la Senat.

"Haideţi să lămurim două lucruri, unul pe formă şi unul pe fond: eu am vorbit cu domnul Antonescu la telefon luni. Era, de altfel, şi domnul Daniel Constantin cu mine. Am discutat despre comisii de anchetă. Astăzi ne-am lămurit că eu am vorbit despre comisia mare, domnul preşedinte Antonescu a înţeles că era vorba cu cea de la Senat, cu care e de acord şi de altfel PNL a şi votat pentru. Deci asta e pe formă, ca să spun aşa", a spus premierul.

El a adăugat că a fost vorba despre o neînţelegere.

"Bun. A fost o neînţelegere. Dacă ieri ne vedeam la Parlament, la angajarea răspunderii, în mod sigur nu mai apărea această neînţelegere. Nu a putut să ajungă domnul Antonescu, e bine că ne-am lămurit azi", a spus Ponta.

Premierul anunţa, marţi, că PNL este de acord cu înfiinţarea unei comisii de anchetă în ceea ce priveşte retrocedările agricole din judeţul Călăraşi, el invocând o discuţie telefonică avută cu liderul PNL Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a negat, miercuri, contactat de "Gândul", că ar fi fost sunat de premier marţi şi ar fi discutat despre subiectul comisiei de anchetă privind "cazul Călăraşi", aşa cum spusese anterior Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici