Ponta: Prefecţii vor primi imediat "cartonaş roşu" dacă sunt influenţaţi politic

Premierul Victor Ponta i-a atenţionat pe prefecţi că vor primi imediat "cartonaş roşu", urmând să fie demişi din funcţie, dacă vor accepta ca deciziile luate să fie influenţate politic de către membrii partidelor care s-au aflat sau sunt în prezent la guvernare.

736 afișări
Imaginea articolului Ponta: Prefecţii vor primi imediat "cartonaş roşu" dacă sunt influenţaţi politic

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El a arătat, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale, că prefectul judeţului Constanţa a primit deja "un cartonaş galben", fără să prezinte însă detalii în acest sens.

"Primul lucru pe care vreau să-l transmit prefecţilor, subprefecţilor şi celorlalţi şefi de structuri deconcentrate, fie că este vorba de cei ai Poliţiei şi Jandarmeriei, se supun legii şi nu primesc ordine de la niciun partid politic. Voi considera orice fel de act influenţat sau solicitat de către o forţă politică ca o încălcare a atribuţiilor dumneavoastră şi nu voi ezita nicio secundă să iau toate măsurile pe care legea mi le pune la dispoziţie. Vor fi situaţii, şi vă rog să le evitaţi pe cât posibil, în care o să trec direct la cartonaşul roşu, la înlocuirea din funcţie. Ieri, ca să nu încep direct cu cartonaş roşu, domnul prefectul de Constanţa aţi primit un cartonaş galben de la mine şi vă rog să aveţi grijă să nu-l primiţi şi pe al doilea. Toate acţiunile se fac conform legii, nu mă interesează ce vor partidele din judeţul Constanţa", a spus Ponta.

Noul prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă, până în prezent director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, a fost învestit în funcţie duminică, el spunând că doreşte să se familiarizeze într-un timp scurt cu atribuţiile de prefect.

Premierul a mai cerut prefecţilor să organizeze ireproşabil şi echidistant alegerile din acest an, cu măsuri imediate de sancţionare a incidentelor deja înregistrate, să fie pregătiţi pentru eventuale inundaţii şi să se implice, alături de poliţie, în combaterea criminalităţii organizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici