Ponta: PSD nu va participa la consultările de marţi de la Cotroceni

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că reprezentanţii partidului pe care îl conduce nu vor participa, marţi, la consultările iniţiate de şeful statului.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD nu va participa la consultările de marţi de la Cotroceni

Ponta: PSD nu va participa la consultările de marţi de la Cotroceni (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liderul social-democrat a făcut anunţul luni, înainte de şedinţa BPN al PSD.

La finalul şedinţei, el a menţionat că social-democraţii nu vor participa la consultările de marţi convocate de Traian Băsescu, întrucât acestea sunt doar "o piesă de teatru", "pseudoconsultări", "un gest neserios".

Întrebat dacă motivul absenţei PSD îl constituie prezenţa UNPR, motiv care a mai fost invocat în situaţii similare, Ponta a spus: "UNPR şi Roberta Anastase sunt un pretext pe care domnul Băsescu îl ţine în continuare pentru a nu ţine un dialog cu noi. Ce să facem? Să ne înşirăm şi noi în aceeaşi orchestră de ţuţeri, care sunt vreo douăzeci, dau din cap când vorbeşte Traian Băsescu?".

Preşedintele PSD a mai afirmat că preşedintele poate avea consultări cu opoziţia pe teme care ţin cu adevărat de opoziţie. "Ce poate să facă opoziţia ca să intrăm mai repede în Schengen? Noi suntem de acord, cât mai repede să intrăm. Dacă marele şi reformatorul domn Blaga îşi făcea datoria, era în regulă. Nu şi-a făcut-o. Acum îl avem pe domnul Igaş. Nu îl impiedicăm noi să intrăm în Schengen, ci propria-i incompetenţă şi acolo nu avem ce face decât să îi cerem lui Traian Băsescu să numească miniştri mai buni. Când o să aibă o intenţie serioasă, putem discuta, deocamdată nu există această voinţă politică din partea lui Traian Băsescu, ci este o simplă piesă de teatru şi noi nu jucăm acolo, are acolo figuranţii lui pe care o să îi vedeţi mâine, vor sta drepţi, vor saluta şi vor bate din călcâie", a mai spus Ponta.

Social-democraţii au refuzat şi la precedentele consultări cu preşedintele, pe 11 octombrie, să participe.

PSD a refuzat să participe la consultări concomitent cu reprezentanţii UNPR, solicitând o nouă invitaţie, la o dată diferită. De asemenea, nici PNL nu a participat la consultări.

Şeful statului nu a adresat opoziţiei altă invitaţie, menţionând la începutul consultărilor cu cei de la putere că va încerca să reprezinte el opoziţia.

Preşedintele Traian Băsescu are programate, marţi, la ora 12.00, consultări cu partidele parlamentare pe tema concluziilor Consiliului European, perspectivelor relaţiei cu FMI şi perspectivelor aderării la spaţiul Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici