Ponta, reacţie la îngrijorările externe: România este o ţară stabilă, Guvernul va respecta toate deciziile CC

Guvernul va asigura, până la un eventual referendum de demitere a preşedintelui, stabilitatea totală a Curţii Constituţionale, instanţelor, Parchetului, DNA, ANI, serviciilor de informaţii şi altor instituţii, fără să sprijine sau să iniţieze vreo schimbare de persoane, a afirmat premierul Ponta.

3539 afișări
Imaginea articolului Ponta, reacţie la îngrijorările externe: România este o ţară stabilă, Guvernul va respecta toate deciziile CC

Victor Ponta (Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a asigurat că România va respecta standardele europene ale unui stat de drept, precum şi toate deciziile Curţii Constituţionale din perioada următoare, pe care le va pune imediat în aplicare.

Ponta a asigurat din nou că România îşi va îndeplini şi obligaţiile din acordul cu FMI şi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în Justiţie.

"Dincolo de criza politică şi de conflictul dintre preşedinţie şi Parlament, rămânem o ţară stabilă", a spus Ponta.

El a precizat că susţine această declaraţie în urma discuţiilor avute cu parteneri internaţionali, îngrijoraţi de situaţia politică dfin România, şi a anunţat că săptămâna viitoare va pleca la Bruxelles pentru a garanta oficialilor Comisiei Europene şi Parlamentului European că România este un stat de drept, cu justiţie independentă, şi îşi va asuma orice evaluare în care eventual se va considera că anumite măsuri nu respectă standardele europene, pentru a le îndrepta.

Premierul a precizat totodată că vineri după-amiază se va afla în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici