Ponta spune că a fost asigurat de Merkel că românii corecţi din Germania nu vor fi discriminaţi

Cancelarul german Angela Merkel a asigurat că românii care trăiesc în Germania şi plătesc taxe vor fi consideraţi membri cu drepturi egale ai societăţii germane şi nu vor fi discriminaţi şi nici blamaţi în grup cu alţi români, a declarat premierul Victor Ponta, după discuţia cu oficialul german.

628 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că a fost asigurat de Merkel că românii corecţi din Germania nu vor fi discriminaţi

Ponta spune că a fost asigurat de Merkel că românii corecţi din Germania nu vor fi discriminaţi (Imagine: mediafax Foto/AFP)

El a precizat că Merkel şi-a exprimat acest punct de vedere inclusiv în discuţia avută, luni seara, cu el la Berlin.

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich, a promis vineri înăsprirea măsurilor împotriva "imigranţilor sărăciei", în special români şi bulgari, acestea urmând să includă expulzarea şi interdicţia de călătorie, relatează Der Spiegel, în ediţia electronică.

Problema a fost ridicată în urma plângerilor comunităţilor germane care invocă o creştere a numărului de persoane care ajung din România şi Bulgaria cu ajutorul grupărilor organizate, prin obţinerea unei autorizaţii de afaceri şi îşi depun apoi dosarele pentru ajutoare sociale după câteva luni, pretinzând că afacerea nu a avut succes.

Friedrich susţine că cei care vor fi găsiţi vinovaţi de fraudarea serviciilor sociale, vor fi expulzaţi din ţară, în pofida dreptului lor de a munci şi de a călători în statele membre UE ca cetăţeni europeni. În plus, li se va interzice accesul în Germania pentru o anumită perioadă de timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici