Ponta susţine că nu a avut un plan cu Stănescu pentru ca Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare

Premierul Victor Ponta susţine că nu a avut un plan împreună cu Sorin Roşca Stănescu pentru ca preşedintele Traian Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare, aşa cum afirmă şeful statului, argumentând că nu are o relaţie foarte apropiată cu Roşca Stănescu, iar în acest an nu a vorbit deloc cu acesta.

809 afișări
Imaginea articolului Ponta susţine că nu a avut un plan cu Stănescu pentru ca Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare

Ponta susţine că nu a avut un plan cu Stănescu pentru ca Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare

"Este o prostie", a spus Ponta la Antena 3, legat de un eventual plan pentru ca Băsescu să fie acuzat de înaltă trădare.

El a adăugat că Băsescu este o persoană care nu se poate obişnui cu ideea că anul viitor "nu va mai fi nimic", ci va pleca din funcţia de preşedinte cu foarte multă ură şi dispreţ din partea românilor.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a avut, miercuri, o declaraţie politică în care acuza faptul că, în 2004, când Traian Băsescu a câştigat pentru prima dată alegerile prezidenţiale, în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial conform prevederilor legale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis însă că operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate.

Tot miercuri, premierul Victor Ponta a afirmat că important nu este cine participă la reuniunile Consiliului European, ci modul în care România este reprezentată la acest nivel, afirmând că preşedintele "a vândut" interesele României pentru a păstra prietenii personale în caz de nevoie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1TV, că nu crede că acuzaţiile recente au vizat o suspendare a sa, ci, mai grav, se dorea acuzarea sa de înaltă trădare, care aducea, implicit, suspendarea din funcţia până când justiţia urma să se pronunţe.

Întrebat dacă punctul final al atacurilor lansate în ultima vreme la adresa sa era ajungerea la o nouă suspendare din funcţie, şeful statului a răspuns: "Nu aş spune, că au trecut de vârsta naivităţii, au fost mai sofisticaţi acuma, nu au vizat o suspendare".

El a afirmat că premierul Ponta, "care a plagiat şi nu a recunoscut", a făcut o afirmaţie gravă potrivit căreia şeful statului român a vândut ţara în Consiliul European şi că declaraţia premierului "avea menirea să se adauge acuzaţiilor de fals şi spălare de bani, pentru a se ajunge la acuzaţia de înaltă trădare".

Astfel, preşedintele ar fi fost supendat din funcţie pentru înaltă trădare până când justiţia s-ar fi pronunţat.

Băsescu a spus însă că, în prezent, se pare că acest plan a fost dejucat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici