Ponta: Toţi cei 224 de parlamentari pe care USL îi are acum vor vota moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că USL are, în acest moment, 224 de parlamentari înscrişi în grupurile sale parlamentare, el precizând că toţi vor vota moţiunea de cenzură depusă de opoziţie.

360 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toţi cei 224 de parlamentari pe care USL îi are acum vor vota moţiunea de cenzură

Ponta: Toţi cei 224 de parlamentari pe care USL îi are acum vor vota moţiunea de cenzură (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"USL, în acest moment, are 224 de membri în grupurile sale parlamentare. Toţi cei 224 de membri ai grupurilor USL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură", a spus Ponta.

El a admis că cei 224 de parlamentari ai USL nu sunt suficienţi pentru a demite Guvernul şi a făcut apel la parlamentarii din arcul puterii pentru a se ridica din bănci şi a-şi exprima votul.

"Nu sunt suficienţi, până la 231 mai sunt şapte, dar nu am obosit şi nu voi obosi până vineri să fac un apel la toţi parlamentarii, fie că sunt PDL, fie că sunt UDMR, UNPR, minorităţi, să nu-şi bată joc de cei care i-au ales, să se ridice din bancă şi să voteze", a spus Ponta.

Luni seară, opoziţia putea miza, potrivit situaţiei din Parlament de la acel moment, pe 221 de voturi, din cele 231 de voturi necesare pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

Marţi, deputatul Florentin Gust a anunţat că demisionează din PDL şi revine în PSD, urmând să voteze moţiunea de cenzură.

De asemenea, deputatul neafiliat Ioan Munteanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va vota moţiunea de cenzură depusă de opoziţie cu condiţia ca toţi parlamentarii USL să fie prezenţi la dezbatere şi să-şi voteze propria moţiune.

Deputatul neafiliat Marian Avram a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va vota moţiunea de cenzură, el arătând că motivul plecării sale din PDL a ţinut de faptul că democrat-liberalii nu au mai avut nevoie de serviciile sale de deputat.

Deputatul neafiliat Mircia Giurgiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va vota moţiunea de cenzură depusă de USL cu bilele la vedere şi cu ambele mâini.

Deputatul neafiliat Gheorghe Zoicaş a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va vota împotriva moţiunii de cenzură dacă premierul Ungureanu îi va da asigurări că ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, va fi remaniat, în caz contrar urmând să voteze moţiunea.

Deputatul neafiliat Daniel Oajdea a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moţiunii de cenzură, el precizând că nu a decis cum va vota, acest lucru urmând să îl facă după ce va analiza textul moţiunii şi argumentele pe care aceasta le conţine pentru demiterea Guvernului.

Deputatul neafiliat Dan Ilie Morega a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va participa la dezbaterea moţiunii de cenzură şi că va vota conform propriei conştiinţe, el precizând că va rămâne independent şi că nu beneficiază de avantaje din partea puterii sau a opoziţiei.

Deputatul neafiliat Marian Săniuţă a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moţiunii de cenzură, votul pe care îl va da fiind unul "cu inima pe partea stângă şi cu mintea pe partea dreaptă".

Deputatul neafiliat Oana Niculescu Mizil a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va fi prezentă la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie şi că va vota aşa cum îi cere electoratul, ea precizând că votul este unul secret.

Senatorul neafiliat Cezar Măgureanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că va fi prezent la dezbaterea moţiunii de cenzură şi că va decide care va fi votul său după ce se va consulta cu vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură, intitulată "Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!", este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, întrebat dacă are emoţii la moţiune, că emoţiile lui sunt legate de cum să pună în aplicare hotărârea CC "în aşa fel încât pensionarii să capete ceea ce Curtea, pe bună dreptate, le dă", dar şi legate de reîntregirea salariilor bugetarilor.

Ungureanu a mai spus că în faţa moţiunii de cenzură orice parlamentar "dă seama în primul rând propriei conştiinţe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici