Ponta: USL a ieşit întărită. Am toată încrederea în parteneri vizavi de solidaritatea guvernamentală

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL în care s-au discutat amendamente la acordul de funcţionare, că este mulţumit, în calitate de premier şi de lider PSD, de faptul că USL a ieşit întărită, arătând că are încredere în parteneri vizavi de solidaritatea guvernamentală.

105 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL a ieşit întărită. Am toată încrederea în parteneri vizavi de solidaritatea guvernamentală

Preşedintele PSD Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sunt mulţumit, în calitate de premier al USL, de lider PSD, de faptul că USL a ieşit întărită după o perioadă mai dificilă de discuţii interne. Sunt absolut convins, am toată încrederea în toţi partenerii noştri vizavi de solidaritatea guvernamentală", a spus Ponta.

El a arătat că aceste reguli "bune şi clare" vor ajuta USL în viitor să evite alte crize, discuţii referitoare la solidaritate.

"Faptul că avem trecute în viitoarele amendamente la acord atât angajamente politice, referitoare la modificarea Constituţiei, regionalizare, descentralizare, cât şi angajamente de guvernare vizavi de mari proiecte economice, de infrastructură, modul în care gândim şi utilizăm resurse din fonduri europene, mie îmi dă încredere că Guvernul USL e la fel de stabil cum a fost în decembrie, că putem şi trebuie să mergem împreună mai departe până în 2016 şi după 2016 şi că există categoric dorinţa şi voinţa de a merge împreună, de a duce la bun sfârşit proiectul politic pentru care am cerut votul majoritar la cetăţenilor României", a spus Ponta.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că sentimentul despre care a vorbit, privind lipsa unei solidarităţi din partea partenerilor, a dispărut.

"Tocmai de aia ne aflăm azi aici. Am convingerea şi am primtit toate asigurările din partea tuturor partenerilor legată de solidaritatea faţă de actul de guvernare", a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici